Αρχική Σπίτι & Design Διακοσμητικά ράφια Cornell Boxes της Alison Smithson για την Tecta.

Διακοσμητικά ράφια Cornell Boxes της Alison Smithson για την Tecta.

by Andreas Rekopoulos
ornell Boxes by Alison Smithson for Tecta

Τα διακοσμητικά ράφια Cornell Boxes σχεδιάστηκαν το 1988 από την Βρετανίδα αρχιτέκτονα Alison Smithson και προβάλλουν τα αντικείμενα που βρίσκονται τοποθετημένα επάνω τους με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

Ο σχεδιασμός και η ονομασία είναι εμπνευσμένα από τον Αμερικάνο γλύπτη Joseph Cornell, γνωστό για το ιδιόμορφα έργα τέχνης του που ήταν «κουτιά» γεμισμένα με φαινομενικά τυχαία αντικείμενα που ο καλλιτέχνης τύχαινε να βρει στα χέρια του. Τα διακοσμητικά ράφια Cornell Boxes προσομοιώνουν την ξεχωριστή τεχνοτροπία Joseph Cornell και προβάλουν το περιεχόμενο τους, αναγάγοντας το σε μια μορφή κορνιζωμένης τέχνης. Ουσιαστικά πρόκειται για μια διασταύρωση ραφιού με προθήκη.

Τα Cornell Boxes παράγονται από την Γερμανική Tecta και διατίθενται σε πολλές διαφορετικές εκδοχές για επιτραπέζια ή επιδαπέδια τοποθέτηση. Η βασική εκδοχή είναι στηριγμένη σε ψηλές μεταλλικές στήλες, ενώ η επιτραπέζια εκδοχή έχει μια κοντή περιστρεφόμενη βάση.  Το ειδοποιό χαρακτηριστικό τους είναι ότι αποτελούν ένα πρώτης τάξεως εκθετήριο για μικροαντικείμενα και σίγουρα θα ενθουσιάσουν όσους έχουν έντονη συλλεκτική διάθεση για μικρά ιδιαίτερα τεχνουργήματα.

Τοποθετώντας  τα αγαπημένα σας μικροπράγματα στα διακοσμητικά ράφια Cornell Boxes ουσιαστικά προβάλονται στην δική τους ιδιαίτερη κορνίζα και τα απομονώνονται θεματικά από τον υπόλοιπο χώρο. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο έπιπλο με πολύ έντονη διακοσμητική και καλλιτεχνική διάθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.