Αρχική Διάφορα Διαγωνισμός βιομηχανικού Design από την ΔΡΟΜΕΑΣ.

Διαγωνισμός βιομηχανικού Design από την ΔΡΟΜΕΑΣ.

by Andreas Rekopoulos
DROMEAS International Industrial Design Competition

Η εταιρία ΔΡΟΜΕΑΣ ενστερνίζεται την φιλοσοφία του σύγχρονου βιομηχανικού σχεδιασμού και συνεχίζει για 6η φορά να δίνει βήμα στις δημιουργικές προτάσεις νέων κυρίως σχεδιαστών, προκειμένου να προβάλουν τις ιδέες και τα σχέδια τους στο ευρύ κοινό.

Ο βιομηχανικός σχεδιασμός γεννήθηκε στα τέλη του 19ου  αιώνα όταν η ανάγκη παραγωγής νέων μαζικών προϊόντων ώθησε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και άλλους δημιουργικούς ανθρώπους να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον καλύτερο σχεδιασμό προϊόντων και διαδικασιών παραγωγής. Από τότε έως και σήμερα η εργασία και εμπλοκή του βιομηχανικού σχεδιαστή γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη με ταυτόχρονη διεύρυνση και εξάπλωση σε όλα τα προϊόντα. Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ενστερνίζεται την φιλοσοφία αυτή και μέσα από συνεχής επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες προχωρά στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΔΡΟΜΕΑΣ καλεί τους νέους σχεδιαστές να προτείνουν, να καινοτομήσουν και να δείξουν το όραμα και τις ιδέες τους.

Σε αυτή την διαδικασία ο σχεδιαστής, λαμβάνει υπ’ όψη του την χρηστικότητα, την εργονομία, την αισθητική, την ποιότητα και το κόστος παραγωγής του προϊόντος. Βέβαια οι παράμετροι αυτοί  εναλλάσσονται μεταξύ τους σε βαρύτητα ανάλογα με την κοινωνική, τεχνολογική και οικονομική εξέλιξη της κοινωνίας. Πρόσφατα, έχει προστεθεί και μία νέα παράμετρος στην διαδικασία σχεδιασμού ενός προϊόντος. Αυτή είναι η επίδραση των προϊόντων στο περιβάλλον. Οδηγούμαστε, πλέον, σε κατασκευές που συνδυάζουν όλα τα μέχρι πρότινος σχεδιαστικά κριτήρια  και ταυτόχρονα επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο το ρόλο του βιομηχανικού σχεδιαστή.

Με αφετηρία τις παραπάνω βασικές αρχές τα έπιπλα ΔΡΟΜΕΑΣ καλούν τους νέους σχεδιαστές να οραματιστούν και να σχεδιάσουν καλύτερα προϊόντα που θα βελτιώσουν τον χώρο εργασίας μας σεβόμενα παράλληλα το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες στο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.