Αρχική Σπίτι & Design Διαφανές Γυάλινο Καλοριφέρ Thermoglance® από την Asola Vetro.

Διαφανές Γυάλινο Καλοριφέρ Thermoglance® από την Asola Vetro.

by Anna Karataglidou
Thermoglance glass radiator Asola Vetro

Επιτέλους το καλοριφέρ γίνεται αόρατο! Το διαφανές γυάλινο καλοριφέρ Thermoglance® της Ιταλικής Asola Vetro πραγματοποίησε την ευχή όλων όσων ασχολούνται με τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση χώρων και ειδικά με τις “ανακαινίσεις”.

Ποιος δε θα ήθελε να εξαφανίσει από το χώρο του το παλιό καλοριφέρ-ακορντεόν με το μεγάλο βάρος, την άπειρη σκόνη, την εξαέρωση και τη δυσκολία στο καθάρισμα; Όλοι είχαμε κάποτε από έναν τοίχο που δεν έφτανε το χέρι μας να βάψει πίσω από το καλοριφέρ και το παλιό χρώμα φαίνεται ανάμεσα στις πτυχές. Τελικά το αλλάξαμε με ένα πιο σύγχρονο μοντέλο, με ενιαία επιφάνεια σαν πάνελ ώστε τελικά να καταφέρνει να κρύβεται και ο πίσω τοίχος και η σκόνη της ατμόσφαιρας.

Το διαφανές γυάλινο καλοριφέρ Thermoglance® χρησιμοποιεί ακτινοβολία για να ζεστάνει το χώρο, όπως ακριβώς και ο ήλιος. Δεν χρειάζεται νερό ή άλλο υγρό, αντιθέτως το ρόλο των “αντιστάσεων” που κατανέμουν τη θερμότητα στην επιφάνεια του έχουν ειδικές ακτίνες Laser. Η τεχνολογία της ακτινοβολίας επιτρέπει στην θερμότητα να εκπέμπεται ομοιόμορφα μέσα στο χώρο, ακτινωτά και προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ το θερμαντικό σώμα ζεσταίνεται μέσα σε μόλις 10 με 15 λεπτά. Η μετάδοση της θερμότητας με ακτινοβολία ζεσταίνει πρωτίστως τα αντικείμενα και τις αδιαφανείς επιφάνειες και δεν επηρεάζει την ποιότητα της ατμόσφαιρας ή την υγρασία του αέρα.

Η γυάλινη επιφάνεια του καλοριφέρ Thermoglance® είναι κατασκευασμένη από δύο φύλλα γυαλιού που έχουν στρωματοποιηθεί και υποστεί θερμική επεξεργασία. Χρησιμοποιεί ρεύμα και είναι διαθέσιμο σε επιτοίχια και επιδαπέδια εκδοχή, με κομψά εξαρτήματα ανάρτησης και βάσης. Είναι η πιο διακριτική λύση σε θερμαντικό σώμα κατάλληλη ακόμη και για ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως είναι οι αποκαταστάσεις και αναστηλώσεις κτιρίων που απαιτούν διακριτικές προσθήκες σύγχρονου εξοπλισμού.

Η AsolaVetro έχει μία μακρόχρονη ιστορία στον τομέα επεξεργασίας γυαλιού που ξεκινά από 1968. Ειδικεύεται στην κατασκευή επίπεδων γυάλινων επιφανειών, εισάγοντας υλικά και τεχνολογίες συνεχώς στην διαδικασία παραγωγής. Από το 1975 δημιουργούν θερμομονωτικούς υαλοπίνακες ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστοί για τα θερμαντικά πάνελ από γυαλί Thermoglance®.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γιαλιδη Δέσποινα 03/01/2019 - 21:54

Πόσο στοιχίζει ένα τέτοιο καλοριφέρ? υπάρχει αντιπρόσωπος στην Χαλκίδα?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.