Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό γραφείου KELVIN LED από την Flos.

Φωτιστικό γραφείου KELVIN LED από την Flos.

by Andreas Rekopoulos
Flos Kelvin Led Lamp

Το φωτιστικό γραφείου LED KELVIN της Ιταλικής Flos παρέχει έναν ισχυρό ζεστό φωτισμό και συνδυάζει μοντέρνο σχεδιασμό με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η κεφαλή του φωτιστικού έχει 30 λυχνίες Led που παράγουν φωτισμό ισχύoς 325 LUMEN, καταναλώνοντας μόλις 8 watt.

Σχεδιάστηκε από τους Antonio Citterio και Toan Nguyen και είναι βασισμένο στην πλατφόρμα του πετυχημένου μοντέλου KELVIN της Flos, με τις απαραίτητες επεμβάσεις για να φιλοξενήσουν οι βραχίονες μια συστοιχία από Led. Το Design του είναι μινιμαλιστικό και αποπνέει έναν αέρα ποιότητας και φουτουρισμού, χωρίς εικαστικές υπερβολές. Οι βραχίονες είναι από αλουμίνιο και προσφέρουν μεγάλη ποικιλία ρυθμίσεων, καθώς και άψογη εργονομία.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί το φωτιστικό γραφείου LED KELVIN από αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού είναι ότι δεν παράγει το γνωστό έντονο λευκό φώς των λυχνιών Led. Με την χρήση Led χαμηλής θερμοκρασίας σε συνδυασμό με ένα ειδικό φίλτρο, παράγει ένα ζεστό φωτισμό, πολύ κοντά στο φυσικό ηλιακό φως. Το “μαλακό” φως που παράγει το KELVIN LED το καθιστά ιδανικό για διάβασμα και εργασία στον υπολογιστή. Ο διακόπτης του λειτουργεί με αισθητήρα αφής και έχει δύο επιλογές έντασης φωτισμού, η μια δίνει το 100% και η άλλη το 70% της ισχύος.

Καθότι το φωτιστικό γραφείου LED KELVIN προορίζεται για φωτιστικό γραφείου ή φως διαβάσματος, διαθέτει κατευθυνόμενο φωτισμό με δυνατότητα περιστροφής της κεφαλής, ώστε να φωτίζετε ακριβώς το σημείο που χρειάζεται. Μια δυνατότητα που παραδόξως ελάχιστα Led φωτιστικά γραφείου διαθέτουν. Παράλληλα οι έξυπνα τοποθετημένοι αλουμινένιοι βραχίονες στηρίζονται με ατσάλινα ελατήρια και έτσι το φωτιστικό μπορεί να σταθεροποιείται εύκολα σε πολλές θέσεις με ελάχιστη προσπάθεια.

Το KELVIN LED δίνει έμφαση στην ποιότητα και στην οικολογία, ενώ παράλληλα δείχνει ότι η τεχνολογία Led έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να μπορεί να υποκαταστήσει τις λάμπες φθορισμού, παρέχοντας φως με απόχρωση που το καθιστά κατάλληλο ακόμη και για εργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.