Αρχική Τέχνη Η μπλε αρκούδα του Denver από τον Lawrence Argent.

Η μπλε αρκούδα του Denver από τον Lawrence Argent.

by Andreas Rekopoulos
Denver Big Blue Bear sculpture by Lawrence Argent

Οι εγκαταστάσεις τέχνης σε δημόσιους χώρους, αποτελούν μια από τις αγαπημένες μου μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας, διότι ομορφαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο και πυροδοτούν  καλλιτεχνικές ανησυχίες στο πλέον ευρύ κοινό.

Τα συνεδριακά κέντρα συνήθως είναι αυστηροί και αποστειρωμένοι χώροι, καθότι είναι φτιαγμένοι για εταιρικές παρουσιάσεις και σοβαρά συνέδρια. Οι υπεύθυνοι όμως του συνεδριακού κέντρου του Κολοράντο στο Ντένβερ των ΗΠΑ, θεώρησαν ότι το συνεδριακό τους κτίριο πρέπει να αποκτήσει και ένα “χαρούμενο” στοιχείο. Έτσι επιστρατεύτηκε ο ντόπιος καλλιτέχνης Lawrence Argent ο οποίος διέγνωσε ότι το στοιχείο που έλειπε από το κτίριο ήταν ασφαλώς μια τεράστια μπλε αρκούδα ύψους 12,5 μέτρων ή οποία κοιτάει με περιέργεια μέσα στο λόμπυ.

Το εικονικό γλυπτό έχει γίνει ήδη διάσημο και αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, αλλά και για τους τουρίστες. Η εγκατάσταση της τεράστιας μπλε αρκούδας έγινε το 2005 στα πλαίσια του προγράμματος “Denver’s Percent for Art”. Η κατασκευή αποτελείται από πολυμερή, τσιμέντο και ατσάλι, ενώ έχει συνολικό βάρος σχεδόν 5 τόνους (4.545 κιλά).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.