Αρχική Τέχνη Έργο τέχνης από χάρτινα αεροπλανάκια της Dawn NG.

Έργο τέχνης από χάρτινα αεροπλανάκια της Dawn NG.

by Andreas Rekopoulos
Dawn NG I fly like paper get high like planes

Η καλλιτέχνης Dawn NG δημιούργησε ένα έργο τέχνης που αποτελείται από χιλιάδες χάρτινα αεροπλανάκια ακριβώς σαν αυτά που φτιάχναμε ως παιδιά. Ο τίτλος του έργου είναι : I fly like paper get high like planes.

Η ιδέα πίσω από την εκτέλεση του έργου ήταν να δημιουργηθεί μια οπτική αναπαράσταση της έκρηξης ενός έντονου συναισθήματος. Η καλλιτέχνης θεωρεί ότι ένα έντονο συναίσθημα εκφράζεται σαν ένα κατακλυσμιαίο κύμα το οποίο γεμίζει τις σκέψεις αυτού που το αισθάνεται, ξεκινάει ως κάτι μικρό και κυριεύει αστραπιαία τον συναισθηματικό κόσμο, τις αισθήσεις και την σκέψη του ανθρώπου…..

Έτσι και τα χάρτινα αεροπλανάκια ξεχύνονται σε έναν ανοιχτό χώρο από ένα συγκεκριμένο σημείο, ένα παράθυρο, κατακλύζοντας τον έως τότε κενό χώρο με έναν τρόπο τόσο έντονο που είναι σαν να βρίσκονται σε κίνηση. Το δημιούργημα της Dawn NG είναι φτιαγμένο από απλά υλικά, όμως σίγουρα ενεργοποιεί τις αισθήσεις του θεατή καθώς μεταφέρει επιτυχημένα αυτή την αίσθηση της άμεσης εισβολής και εξάπλωσης στον χώρο ή “μεταφορικά” στην σκέψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.