Αρχική Τέχνη Κολάζ φωτογραφιών από τον Danil Polevoy.

Κολάζ φωτογραφιών από τον Danil Polevoy.

by Andreas Rekopoulos

Ο Ουκρανός φωτογράφος Danil Polevoy εκτός από αξιόλογες φωτογραφίες φτιάχνει και καταπληκτικά κολάζ τα οποία δένουν την σύγχρονη κουλτούρα με τις εικόνες-σύμβολα άλλων εποχών.

Ο Γιόντα από το Star Wars γίνεται ένας ιππότης, ο Αβραάμ Λίνκολν γίνεται σύμβολο των McDonalds, o Darth Vader ταυτίζεται με έναν κληρικό και ο Spiderman μετατρέπεται σε αξιωματικό.

Κάποιοι συμβολισμοί είναι απολύτως εμφανείς, ενώ κάποιοι άλλοι γίνονται αντιληπτοί σε δεύτερο χρόνο. Δείτε στην συνέχεια του άρθρου την ατμόσφαιρά και την εικόνα. Όσον αφορά το μήνυμα μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους.

Το έργο του Danil Polevoy έχει αξία σε δύο επίπεδα. Σε πρώτο πλάνο ιδιαίτερα αξιόλογη είναι η ικανότητα συνένωσης των φωτογραφιών, καθώς παρότι πρόκειται εμφανώς για ένα κολάζ η στάση και η έκφραση των χαρακτήρων  είναι τόσο ρεαλιστική που το σκηνικό μοιάζει σαν αληθινό. Σε δεύτερη φάση το ταίριασμα των συμβολισμών με τα σουρεαλιστικά σκηνικά που δημιουργούνται αντιπροσωπεύει δύο διαφορετικές εποχές ταυτόχρονα με ευρηματικό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.