Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Cubrik από τον Antoni Arola Ferrer για την Santa & Cole.

Φωτιστικό Cubrik από τον Antoni Arola Ferrer για την Santa & Cole.

by Andreas Rekopoulos

Το φωτιστικό Cubrik είναι ένα ακόμη αντικείμενο που προέρχεται από την απίστευτα παραγωγική στον τομέα του design Βαρκελώνη, την παραμυθένια πόλη του Γκαουντί. Ο σχεδιασμός έγινε από τον Antoni Arola Ferrer και παράγεται από την εταιρία Santa & Cole.

Η ονομασία και το σχήμα του φωτιστικού οφείλονται στον διάσημο κύβο του Rubik που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του σχεδίου. Η ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό ήταν να δημιουργηθεί ένα φωτιστικό που να μπορεί εύκολα να αλλάζει σχήμα, δίνοντας στον χρήστη την δυνατότητα να προσαρμόσει την μορφή  του αντικειμένου στην διάθεση της στιγμής, έτσι το σχήμα του φωτιστικού είναι εύκολα μεταβαλλόμενο…..

Το φωτιστικό Cubrik αποτελείται από ένα φωτιστικό σώμα τοποθετημένο μέσα σε έναν μεταλλικό σκελετό στον οποίο είναι αναρτημένα πάνελ από πλαστικό ABS τα οποία έχουν την δυνατότητα να περιστρέφονται.

Η σειρά Cubrik ξεκίνησε το 2005 με δύο μοντέλα. Σήμερα περιλαμβάνει τρία κρεμαστά φωτιστικά, ένα με 16 πάνελ για μικρούς χώρους, ένα μεσαίου μεγέθους με 36 πάνελ και ένα μεγάλο με 100 πάνελ ιδανικό για πολύ μεγάλους χώρους. Επίσης υπάρχουν και δύο επιδαπέδια μοντέλα, με 16 ή 36 πάνελ. Τέλος προσφέρεται και ένα μοντέλο για τοποθέτηση σε τοίχο, το οποίο μπορεί να καλύψει ολόκληρους τοίχους και να δημιουργηθούν ενδιαφέροντα φωτεινά σχέδια.

Τέλος υπάρχει πλέον και η δυνατότητα το εσωτερικό των πάνελ να είναι κόκκινο, προσφέροντας ένα ακόμη στοιχείο στο ήδη εντυπωσιακό Design του Cubrik.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.