Αρχική Σπίτι & Design Τρόλεϊ Cubovo της Porro, σχεδιασμός Bruno Munari.

Τρόλεϊ Cubovo της Porro, σχεδιασμός Bruno Munari.

by Andreas Rekopoulos

Υπάρχουν κάποια σχέδια που αψηφούν το πέρασμα του χρόνου και διατηρούνται σύγχρονα και μοντέρνα παρά την αλλαγή αισθητικής κάθε δεκαετίας και τις υπεραστικές τάσεις της μόδας. Το τρόλεϊ Cubovo της Ιταλικής Porro σίγουρα ανήκει σε αυτή την κατηγορία αντικειμένων.

Το Cubovo σχεδιάστηκε το 1962 από τον θρύλο και πρωτοπόρο του Ιταλικού Design, Bruno Munari και είναι ένα πολυχρηστικό έπιπλο που αντιπροσωπεύει το αειθαλές Design της δεκαετίας του 60 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι φτιαγμένο από μασίφ ξύλο φινιρισμένο με ματ λάκα και είναι εφοδιασμένο με ρόδες και ένα κομψό γυάλινο ράφι. Το Design του είναι μινιμαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα ευρηματικό, καθώς συνδυάζει απλή φόρμα με έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και τεράστια ευελιξία τοποθέτησης.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έπιπλο σερβιρίσματος, ως φορητό τραπεζάκι, ως mini bar, ως κομοδίνο δίπλα σε κάποιο κρεβάτι ή ακόμη και σαν βοηθητικό έπιπλο σε παιδικό δωμάτιο, οι δυνατότητες είναι πραγματικά αμέτρητες. Ο αφαιρετικός του σχεδιασμός το καθιστά ταιριαστό για οποιοδήποτε χώρο, ενώ προσφέρεται και σε ποικιλία έντονων χρωματισμών που δίνουν μια εύθυμη και ζωντανή νότα.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα σχεδιαστική λεπτομέρεια είναι οι πόρτες των ντουλαπιών, οι οποίες όταν είναι σε κλειστή θέση χωνεύονται στο έπιπλο δημιουργώντας έναν απόλυτα γεωμετρικό κύβο. Οι διαστάσεις του Cubovo είναι  52 Χ 60 Χ 52 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.