Αρχική Σπίτι & Design Βιβλιοθήκη Contraforma Quad, ασκήσεις συμμετρίας.

Βιβλιοθήκη Contraforma Quad, ασκήσεις συμμετρίας.

by Andreas Rekopoulos

Η βιβλιοθήκη Quad της Contraforma είναι ένας πρωτότυπος τρόπος αποθήκευσης βιβλίων, CD, DVD και άλλων μικροαντικειμένων. Σχεδιασμένη από τον διακεκριμένο Λιθουανό αρχιτέκτονα Nauris Kalinauskas, η Quad διακρίνεται από μια τολμηρή αλλά ταυτόχρονα κομψή αισθητική.

Είναι βιβλιοθήκη Quad είναι κατασκευασμένη από κοντραπλακέ ενώ οι χρωματιστές πλάτες είναι  από ηλεκτροστατικά βαμμένο μέταλλο. Το καλύτερο στοιχείο όμως είναι το γεγονός ότι η Contraforma Quad προσφέρεται σε τρία μεγέθη για ανάρτηση σε τοίχο ή για επιδαπέδια τοποθέτηση και υπάρχει δυνατότητα συνένωσης περισσότερων από ένα κομματιών για δημιουργία μεγαλύτερων σχεδίων και εξατομίκευση στις ανάγκες του κάθε χώρου.

Το ιδιόμορφο σχήμα της Quad θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως “ασυμμετρία σε τέλεια συμμετρία”.

Ο σχεδιαστής της Quad, Nauris Kalinauskas είναι ένας από τους ελάχιστους ανατολικοευρωπαίους που έχουν τιμηθεί με “red dot award” για εξαιρετικό design και θεωρείται ένας από τους πλέον ανερχόμενους νέους σχεδιαστές παγκοσμίως.

Η Contraforma είναι μια Λιθουανική εταιρία που ιδρύθηκε πολύ προσφάτως, το έτος 2000. Συνεργαζόμενη με τους πιο ελπιδοφόρους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές της Λιθουανίας  έχει ήδη παρουσιάσει πολλά εξαιρετικά προϊόντα που μπορούν επάξια να σταθούν σε οποιαδήποτε έκθεση design ανάμεσα σε Ιταλικά και άλλα δυτικοευρωπαϊκά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.