Αρχική Σπίτι & Design Imperial Puzzle Rug το χαλί παζλ από την Contraforma.

Imperial Puzzle Rug το χαλί παζλ από την Contraforma.

by Andreas Rekopoulos
Contraforma Puzzle Rug IMPERIAL by Nauris Kalinauskas.

Το χαλί Imperial Puzzle Rug είναι προϊόν του στούντιο Contraforma. Σχεδιάστηκε το 2005 από τον αρχιτέκτονα Nauris Kalinauskas και αποτελεί ίσως το πιο επιτυχημένο σχέδιο της Λιθουανικής εταιρίας.

Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από πάζλ και αποτελείται από πολλά ίδια κομμάτια, τα οποία κουμπώνουν μεταξύ τους, προσφέροντας έτσι τεράστια ευελιξία διαμόρφωσης και τοποθέτησης.

Ένα συναρμολογούμενο χαλί έχει φυσικά πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε δικά σας σχέδια παίζοντας με το σχήμα, το μέγεθος αλλά και το χρώμα, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα κατάλληλο για ασύμμετρους χώρους όπου ένα παραδοσιακό παραλληλόγραμμο χαλί δεν ταιριάζει σωστά. Επίσης είναι πολύ βολικό στην αποθήκευση και μετακίνηση, καθώς μπορεί να διαχωριστεί και να χωρέσει σε ένα κουτί. Τέλος εάν ένα κομμάτι του λεκιαστεί ή ακόμη και αν υποστεί μόνιμη ζημιά όπως κάψιμο, μπορείτε να το πλύνετε μόνο του ή να το αφαιρέσετε και να το πετάξετε, χωρίς να επηρεαστεί το υπόλοιπο χαλί.

Το πάχος του Imperial Puzzle Rug είναι μικρό, περισσότερο μοιάζει με μοκέτα παρά με παραδοσιακό χαλί, έτσι είναι ανάλαφρο στον χώρο και το πιθανότερο είναι ότι ακόμη και το καλοκαίρι δεν θα χρειαστεί να το μαζέψετε. Επίσης όποτε θέλετε μπορείτε με μικρό κόστος να αλλάξετε χρώματα, να μεγαλώσετε το χαλί ή να αλλάξετε το σχήμα του. Ένα εμπνευσμένο σχέδιο από τον Nauris Kalinauskas, καθώς έχει πρωτότυπη αισθητική, προφέροντας παράλληλα πολλές πρακτικές ευκολίες.

Το Imperial Puzzle Rug φτιάχνεται από υποαλλεργικό  πολυπροπυλένιο και έτσι είναι κατάλληλο και για παιδικά δωμάτια. Το αρχικό σχέδιο ήταν διαθέσιμο σε τρία χρώματα: μαύρο, γκρι και καφέ, όμως το 2010 ανανεώθηκε με μια εκτενέστερη χρωματική παλέτα που περιλαμβάνει πλέον τεράστια ποικιλία χρωμάτων, όπως κίτρινο, κόκκινο, γαλάζιο, μπεζ και ανοιχτό πράσινο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Σοφη 22/09/2020 - 09:15

Καλημερα ποσο κοστίζει? Και διαστάσεις αν είναι ευκολο… Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.