Αρχική Σπίτι & Design Continue Time από τον Sander Mulder.

Continue Time από τον Sander Mulder.

by Andreas Rekopoulos

Το ρολόι τοίχου Continue Time του Ολλανδού βιομηχανικού σχεδιαστή Sander Mulder είναι ένα μηχάνημα που δείχνει την ώρα και ταυτόχρονα ένα ιδιαίτερο κινητικό γλυπτό.

Η μοναδικότητα του σχεδιασμού έγκειται στο γεγονός ότι οι ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα απεικονίζονται από έναν μοναδικό “σπαστό” δείκτη. Έτσι καθώς η ώρα αλλάζει το σχήμα του ρολογιού διαρκώς μεταβάλλεται, δημιουργώντας μοναδικά αφηρημένα σχέδια με παλέτα τον τοίχο που είναι τοποθετημένο. Το Continue Time είναι αυστηρά χειροποίητο και αποτελείται από ένα πολύπλοκο μηχανισμό φτιαγμένο από μπρούτζο και αλουμίνιο.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή η έμπνευση προήλθε από ένα απλό ρολόι τοίχου του οποίου οι δείκτες στράβωσαν όταν αυτό χτυπήθηκε κατά την διάρκεια μια μετακόμισης. Βλέποντας ο Mulder τους στραβούς πλέον δείκτες να εξακολουθούν να περιστρέφονται και να δημιουργούν τυχαία σχέδια σκέφτηκε να φτιάξει ένα ρολόι που να κάνει ακριβώς αυτό, αλλά με καθορισμένο τρόπο. Στην συνέχεια του άρθρου ακολουθεί βίντεο που δείχνει το ρολόι σε λειτουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.