Αρχική Τεχνολογία Ασύρματο τηλέφωνο Colombo της Magicbox.

Ασύρματο τηλέφωνο Colombo της Magicbox.

by Andreas Rekopoulos
Colombo Cordless Phone

Δεδομένου ότι οι περισσότερες συσκευές σταθερής τηλεφωνίας είναι απρόσωπα αντικείμενα από μαύρο ή ασημένιο πλαστικό με ελάχιστη σχεδιαστική διαφοροποίηση, φαντάζομαι ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είδατε κάποιο ασύρματο τηλέφωνο που να σας κίνησε το ενδιαφέρον.

Το Colombo της Magicbox είναι ένα από τα ελάχιστα ασύρματα τηλέφωνα που έχει χαρακτήρα και άποψη στον σχεδιασμό του. Το σχέδιο του είναι εργονομικό και ακολουθεί ρετρό-φουτουριστικές γραμμές που παραπέμπουν σαφώς στο design της δεκαετίας του 70. Το όνομα “Colombo” αποτελεί φόρο τιμής στον Joe Colombo, Έναν από τους σημαντικότερους σχεδιαστές των δεκαετιών 60 και 70, του οποίου τα σχέδια είναι ακόμη και σήμερα δημοφιλή και σύγχρονα.

Στο τομέα των λειτουργιών η συσκευή χωρίς να ενθουσιάζει προσφέρει ότι περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο ασύρματο τηλέφωνο, τεχνολογία DECT για καθαρότερο σήμα, ποικιλία ήχων κλήσης, 100 μνήμες και καλή εμβέλεια σήματος 300 μέτρα. Επίσης η βάση του υποστηρίζει πολλαπλές συσκευές, εάν έχετε περισσότερα από ένα Colombo μπορούν να μοιραστούν το την τηλεφωνική γραμμή και να λειτουργούν ως ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους. Τέλος υπάρχει και λειτουργία ECO η οποία μειώνει δραστικά την κατανάλωση ρεύματος αλλά αδυνατίζει την ισχύ του σήματος για να το επιτύχει και προτείνεται μόνο για μικρούς χώρους.

Ένα άλλο  σημαντικό στοιχείο είναι ότι το Colombo διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών εκδόσεων, υπάρχει μοντέλο με τηλεφωνητή, υπάρχουν πακέτα με 2 ή και 3 ακουστικά, ενώ το κορυφαίο της σειράς το Colombo Photo Viewer συνοδεύεται από ψηφιακή κορνίζα 7” ιντσών η οποία επικοινωνεί ασύρματα με το τηλέφωνο και προβάλει το νούμερο και την φωτογραφία αυτών που σας καλούν.

Για εσάς που προτιμάτε το χρώμα το Colombo υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία έντονων και ιδιαίτερων χρωμάτων όπως κίτρινο, λευκό και κοραλλί. Ενδεικτική τιμή 45€ για το βασικό μοντέλο και περίπου τριπλάσια για αυτό με τον τηλεφωνητή και την έγχρωμη εξωτερική οθόνη  7” ιντσών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.