Αρχική Τέχνη Τα αιωρούμενα γλυπτά της Claire Morgan.

Τα αιωρούμενα γλυπτά της Claire Morgan.

by Andreas Rekopoulos
Τα αιωρούμενα γλυπτά της Claire Morgan

H γεννημένη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας καλλιτέχνιδα Claire Morgan ασχολείται με ένα ιδιαίτερο είδος γλυπτών τα οποία δημιουργούν την αίσθηση ότι αιωρούνται στον χώρο. Τα έργα της  ξεχωρίζουν διότι έχουν έναν δυναμισμό που δίνει πολύ έντονα την αίσθηση της κίνησης.

Η Claire Morgan έχει κάνει ποικίλες εκθέσεις στην Αγγλία, την Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως, ενώ πολλά έργα της κοσμούν σε μόνιμη βάση δημόσιους χώρους αλλά και ιδιωτικές συλλογές.

Το έργο της με τίτλο “Fluid” που εικονίζεται στις 3 πρώτες φωτογραφίες αποτελείται από πραγματικές φράουλες. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Le Palais de Tokyo του Παρισιού, και ενθουσίασε το απαιτητικό κοινό της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Έτσι το έργο της Claire Morgan έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στο Παρίσι αλλά και ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα για το 2010-2011 η καλλιτέχνιδα έχει ήδη προγραμματίσει ποικίλες εκθέσεις σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους όπως την γκαλερί Karsten Greve στην Κολωνία, το μουσείο Τέχνης και Design της Νέας Υόρκης και το μουσείο κλασσικής και μοντέρνας τέχνης της Τανζανίας.

Είναι άξιο θαυμασμού τι μπορεί να δημιουργήσει κάποιος με λίγο διάφανο νήμα, απλά υλικά και πολύ φαντασία. Απολαύστε παρακάτω μερικές χαρακτηριστηκές δουλειές της ταλαντούχας αυτής καλλιτέχνιδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.