Αρχική Μόδα & Ένδυση Χρονογράφος Autodromo Vallelunga, για τους φίλους της οδήγησης.

Χρονογράφος Autodromo Vallelunga, για τους φίλους της οδήγησης.

by Andreas Rekopoulos
Autodromo Vallelunga Chronograph

Η Ιταλική εταιρία Officine Autodromo παρουσίασε πρόσφατα το τελευταίο της δημιούργημα, τον εντυπωσιακό χρονογράφο Vallelunga, ένα ξεχωριστό ρολόι εμπνευσμένο από αγώνες αυτοκινήτου και κλασσικά σπορ αυτοκίνητα.

Ο χρονογράφος Autodromo Vallelunga συνδυάζει απλό μίνιμαλ σχεδιασμό με ρετρό στοιχεία και έτσι αποκτά μια μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα κλασσική γοητεία. Το όνομα Vallelunga προέρχεται από την ομώνυμη ιστορική πίστα αγώνων, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη. Η επίσημη ονομασία του σιρκουί είναι Autodromo Vallelunga Piero Taruffi προς τιμήν του Ιταλού θρύλου της οδήγησης Piero Taruffi.

Πολλά στοιχεία του σχεδιασμού παραπέμπουν απευθείας σε πρωτότυπα Ιταλικά σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950, όπως για παράδειγμα το καντράν του ρολογιού που παραπέμπει σε  ρετρό ταχύμετρο και το διάτρητο δερμάτινο λουράκι που θυμίζει τιμόνι εποχής. Αγαπημένη μας λεπτομέρεια είναι σίγουρα το εσωτερικό από το λουράκι που μοιάζει με ίχνη ελαστικών, μια μικρή αλλά σημαντική πινελιά που γνωρίζει μόνο αυτός που το φοράει.

Ο χρονογράφος Autodromo Vallelunga  χρησιμοποιεί μηχανισμό Ronda 5020.B Quartz Chronograph Movement Ελβετικής κατασκευής. Είναι αδιάβροχος στα 30 μέτρα βάθος και οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν, δύο ειδών χρονόμετρα, ώρα και ημερομηνία.

Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό ρολόι που σίγουρα θα συγκινήσει τους φίλους των μηχανοκίνητων σπορ και των κλασσικών αυτοκινήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.