Αρχική Διάφορα Χαρτοκόπτης Alessi Uselen από τον Giulio Iacchetti.

Χαρτοκόπτης Alessi Uselen από τον Giulio Iacchetti.

by Andreas Rekopoulos
Alessi Uselen Letter Opener by Giulio Iacchetti

Ο Uselen της Ιταλικής Alessi είναι ένας εξαιρετικά κομψός χαρτοκόπτης που το ιδιόμορφο σχήμα του είναι εμπνευσμένο από το σχήμα του μικρού πτηνού κολιμπρί.

Σχεδιάστηκε από τον Giulio Iacchetti ο οποίος βρήκε έμπνευση στην μορφή του μικρού αεροδυναμικού πτηνού με την λεπτεπίλεπτη κομψή μύτη. Η ονομασία Uselen στην τοπική διάλεκτο της Cremona σημαίνει «μικρό πουλί». Η τεθλασμένη λεπίδα του χαρτοκόπτη Alessi Uselen «τρυπώνει» αβίαστα στον ανυποψίαστο φάκελό και τον ανοίγει με περισσή ευκολία και στυλ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ντελικάτο αντικείμενο που με την ανάλαφρη ρευστή του φόρμα θα αποτελέσει ένα μικρό στολίδι στο γραφείο σας.

Ο χαρτοκόπτης Uselen ανήκει στην σειρά “Desktop Architecture Range” της Alessi η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από όμορφα σχεδιασμένα αξεσουάρ γραφείου που ανατρέπουν την παραδοσιακή αισθητική των ειδών γραφείου με τα πρωτότυπα σχέδια τους. Ο Giulio Iacchetti πειραματίστηκε εκτενώς πριν καταλήξει στο τελικό σχήμα του Uselen και σκάλισε επανειλημμένα αρκετά ξύλινα πρωτότυπα έως ότου καταλήξει στην τελική μορφή του αντικείμενου. Ουσιαστικά η λεπίδα υπονοεί την ουρά του πτηνού και η λαβή την μύτη του. Το τελικό σχήμα είναι ένας χαρτοκόπτης που επιτελεί άριστα στον σκοπό του διατηρώντας παράλληλα άψογη αισθητική. Ο χαρτοκόπτης Alessi Uselen φτιάχνεται από ανοξείδωτο ατσάλι 18/10 με απαλό σατέν εξωτερικό φινίρισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.