Αρχική Τέχνη Ο Travis Durden αναπαριστά χαρακτήρες του Star Wars ως κλασσικά αρχαιοελληνικά αγάλματα.

Ο Travis Durden αναπαριστά χαρακτήρες του Star Wars ως κλασσικά αρχαιοελληνικά αγάλματα.

by Andreas Rekopoulos

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Travis Durden συνδυάζει τις δύο του μεγάλες αγάπες, την κλασσική γλυπτική και την ποπ κουλτούρα σε μια σειρά μοναδικών έργων τέχνης εμπνευσμένων από τον Πόλεμο των Άστρων.

Πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνης αποτέλεσε η δημοφιλής σειρά ταινιών σε συνδυασμό με κλασσικά ελληνικά και ρωμαϊκά αριστουργήματα που βρίσκονται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Για να πετύχει αυτό το άκρως πρωτότυπο αποτέλεσμα, αρχικά επισκέφτηκε το Λούβρο όπου και τράβηξε λεπτομερείς φωτογραφίες από τα αγάλματα που τον ενέπνευσαν. Κατόπιν ψηφιοποίησε τα αγάλματα και «μόνταρε» τα κεφάλια στα σώματα των χαρακτήρων του Star Wars.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως ρεαλιστικό, κάνοντας τον θεατή να πιστεύει ότι όντως αντικρίζει τα μαρμάρινα αγάλματα των ηρώων των δημοφιλών blockbuster ταινιών. Η σειρά έργων του Durden αναπαριστά γνωστούς πρωταγωνιστές της ταινίας αναπάντεχες πόζες, όπως έναν Stormtrooper να διαλογίζεται ως φιλόσοφος και τον Yoda να παίρνει τον ρόλο έναν αγγέλου.

Τα έργα του Travis Durden έγιναν δομικό κομμάτι της έκθεσης “Contre Attaque” στην γκαλερί Sakura του Παρισιού, η οποία είναι μια ευρύτερη συλλογή έργων τέχνης με θέμα το Star Wars.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.