Αρχική Σπίτι & Design Χαλάκι μπάνιου από βρύα του Nguyen La Chanh.

Χαλάκι μπάνιου από βρύα του Nguyen La Chanh.

by Andreas Rekopoulos
Living Moss Bath Mat by Nguyen La Chanh

Η σχεδιάστρια Nguyen La Chanh προτείνει μια πολύ διαφορετική και οικολογική ιδέα. Ένα χαλάκι μπάνιου φτιαγμένο από φυσικά βρύα που προσφέρει μια μοναδικά αίσθηση στα πόδια σας.

Η αίσθηση του ζωντανού πράσινου στα γυμνά πόδια είναι μια απολαυστική εμπειρία, έτσι η Nguyen La Chanh δημιούργησε ένα χαλάκι μπάνιου που μεταφέρει αυτή την υπέροχη φυσική αίσθηση μέσα στο σπίτι σας. Η βάση του εξαιρετικά έξυπνου αυτού αξεσουάρ μπάνιου είναι φτιαγμένη από ένα ειδικό ανακυκλωμένο αφρώδες υλικό το οποίο διαθέτει πόρους ώστε τα βρύα να μπορούν να φωλιάσουν και να «δεθούν» στο υλικό, όπως κάνουν και στα βράχια.

Τα μικροσκοπικά φυτά τρέφονται από την υγρασία του χώρου, καθώς βέβαια και από το νερό που τους προσφέρεται κάθε φορά που βγαίνετε από την μπανιέρα με βρεγμένα πόδια. Έτσι το ιδιόμορφο αυτό χαλάκι μπάνιου είναι ουσιαστικά ένας ζωντανός οργανισμός που αποκτά συμβιωτική σχέση με τον χρήστη.

Κάποιοι ίσως σκεφτούν ότι φυτά σημαίνει χώμα, άρα και βρωμιά στα καθαρά σας πόδια, όπως βεβαιώνει και ο σχεδιαστής, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τα βρύα δεν χρειάζονται χώμα για να ζήσουν, επικαλούνται απευθείας στην πορώδη επιφάνεια της βάσης και είναι 100% φυτικά.

Μια άλλη πιθανή σκέψη είναι ότι στα βρύα μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια βλαβερά για τον άνθρωπο. Και αυτό όμως δεν ισχύει, υπάρχουν πολλά είδη από βρύα που διαθέτουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, μάλιστα πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν βρύα για απολύμανση ή για να καταπολεμήσουν ασθένειες και μολύνσεις από ανοιχτές πληγές. Τα βρύα ουσιαστικά καταπολεμούν μολυσματικούς οργανισμούς, καθώς είναι και τα ίδια ζωντανοί οργανισμοί που παλεύουν για την επιβίωση τους.

Έτσι η αλήθεια είναι ότι το ζωντανό αυτό χαλάκι μπάνιου είναι όχι μόνο πιο ευχάριστο, αλλά και πάρα πολύ πιο υγιεινό από ένα κανονικό χαλάκι μπάνιου οπού πραγματικά μπορούν να φωλιάσουν βλαβεροί μικροοργανισμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.