Αρχική Σπίτι & Design CeramiX, όταν η Ευρώπη συνάντησε την Κίνα.

CeramiX, όταν η Ευρώπη συνάντησε την Κίνα.

by Andreas Rekopoulos

Η συλλογή πορσελάνινων σερβίτσιων και αξεσουάρ τραπεζιού CeramiX Design Collection φέρνει την Ευρωπαϊκή και την Κινέζικη κουλτούρα κυριολεκτικά κοντά.

Ο σχεδιασμός έγινε από το Studio CTRLZAK, μια πολυδιάστατη δημιουργική ομάδα που ιδρύθηκε από τον Θάνο Ζακόπουλο και την Katia Meneghini, η οποία έχει την έδρα της στο Μιλάνο και δραστηριοποιείται στους χώρους της αρχιτεκτονικής, του βιομηχανικού Design και των εικαστικών τεχνών. Η σειρά CeramiX είναι μια μίξη Κινέζικης και Ευρωπαϊκής αισθητικής, όπως τις γνωρίζουμε από τις παραδοσιακές πορσελάνες. Η πρόσμιξη είναι τολμηρή και η αντίστιξη των δύο παραδοσιακών εικαστικών στοιχείων είναι τόσο ισχυρή που το αποτέλεσμα είναι ανατρεπτικά μοντέρνο.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως δύο αντιλήψεις διαφορετικές με κοινό παρανομαστή την παραδοσιακή αισθητική σμίγουν σε μια σύγχρονη σύνθεση, με ταυτότητα τόσο διαφορετική από τα δομικά της στοιχεία. Κατά μια έννοια ένα πολύπλοκο παρελθόν συνενώνεται σε ένα αναπάντεχο παρόν. Η σειρά CeramiX τέθηκε αρχικά σε περιορισμένη παραγωγή, όμως η επιτυχία του σχεδιασμού οδήγησε σε συνεργασία με την γνωστή Ιταλική εταιρία Seletti η οποία ανακοίνωσε προσφάτως την σειρά κεραμικών Hybrid, σχεδιασμένη επίσης από το Studio CTRLZAK και με Design βασισμένο ακριβώς επάνω στο concept των CeramiX.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.