Αρχική Διάφορα Πέδιλα σκι από Carbon Fiber της Audi.

Πέδιλα σκι από Carbon Fiber της Audi.

by Andreas Rekopoulos

Η γνωστή εταιρία αυτοκινήτων Audi σε συνεργασία με την εταιρία κατασκευής εξοπλισμού σκι Head και την Γερμανική Ομοσπονδία σκι, παρουσίασε ένα concept για πέδιλα σκι φτιαγμένα από Carbon Fiber.

Τα πέδιλα της Audi προορίζονται για κατάβαση και στοχεύουν στην μέγιστη ταχύτητα καθώς και στην ανώτερη δυνατότητα ελιγμών. Με μήκος 170cm και βάρος μόλις 1550 γραμμάρια είναι περίπου 200 γραμμάρια ελαφρύτερα από τα κορυφαία μοντέλα της αγοράς. Παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση ώστε τα σκι να έχουν μεγάλη ακαμψία, να είναι ανθεκτικά σε πιέσεις στον εγκάρσιο άξονα, καθώς και να έχουν αντοχή σε μηχανική καταπόνηση. Για αυτό τον λόγο ανάμεσα στις στρώσεις carbon fiber έχουν χρησιμοποιηθεί στρώσεις από αλουμίνιο, τιτάνιο και ξύλο. Στο ταίριασμα αυτών των διαφορετικών υλικών σε ένα ομογενές σύνολο έχει συμβάλει και η αγωνιστική τεχνογνωσία της Audi στην δημιουργία προηγμένων υλικών.

Το εξωτερικό Design έγινε από την ομάδα Concept Design της Audi στο Μόναχο και ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία της Γερμανικής εταιρίας “Vorsprung DurchTechnik”. Έτσι τα πέδιλα έχουν “αυστηρό” μινιμαλιστικό σχεδιασμό που τονίζει την λειτουργικότητα και την τεχνολογική υπεροχή. Τα πέδιλα σκι δοκιμάστηκαν ως πρωτότυπα στον θρυλικό αγώνα  Kitzbühel στην Αυστρία και είναι πολύ πιθανό να διατεθούν προς πώληση τον επόμενο χειμώνα.

Όπως δήλωσε ο Dr. Wolfgang Ullrich, ο επικεφαλής της Audi Motorsport, ” Ένα πέδιλό σκι επιδόσεων είναι ένα  εξάρτημα υψηλών προδιαγραφών . Έτσι στην δημιουργία των πέδιλων Audi χρησιμοποιήσαμε την ίδια μεθοδολογία εξέλιξης υλικών που χρησιμοποιούμε και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ώστε να επιτύχουμε μέγιστη αντοχή και ελάχιστο βάρος. “

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.