Αρχική Σπίτι & Design BULBING φωτιστικά 2D από το Studio Cheha.

BULBING φωτιστικά 2D από το Studio Cheha.

by Andreas Rekopoulos
BULBING φωτιστικά 2D από το Studio Cheha

Τα υπέροχα αφαιρετικά γραμμικά φωτιστικά 2D δημιουργούν μια μοναδική «οπτική απάτη» που κάνει τις δύο διαστάσεις τους να φαίνονται ως τρεις.

Κατασκευάζονται από το Studio Cheha και όλη η ιδέα χρηματοδοτήθηκε από το κοινό δια μέσου της πλατφόρμας του Kickstarter. Τα φωτιστικά 2D φτιάχνονται από φύλλα Plexiglas χαραγμένα με λέιζερ, τα οποία στηρίζονται σε κομψές ξύλινες βάσεις. Μια σειρά από λυχνίες LED κρυμμένες μέσα στην βάση φωτίζουν το Plexiglas δημιουργώντας έτσι φωτεινά γραμμικά σχέδια.

Η ιδιαιτερότητα του σχεδίου είναι ότι τα δυσδιάστατα μοτίβα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε όταν φωτιστούν, το σχέδιο αποκτά βάθος και φαίνεται σαν τρισδιάστατο. Η αρχική ιδέα ξεκίνησε με μόλις 2-3 σχέδια, όμως πλέον μετά την επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης στο Kickstarter η συλλογή έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει αρκετή ποικιλία για όλες τις προτιμήσεις, από αφαιρετικά σχέδια ΄τύπου λαμπτήρα, έως φωτεινά κρανία.

Η δημιουργική πρωτοτυπία όμως συμπληρώνεται και από τεχνικές προδιαγραφές ώστε τα φωτιστικά να είναι και λειτουργικά. Έτσι πολλά μοντέλα της σειράς διαθέτουν και διακόπτη τύπου dimmer για αυξομείωση της έντασης του φωτός, ενώ κάποια παρά το λεπτό τους πάχους έχουν τόσο ισχυρά LED που είναι κατάλληλα ακόμη και για διάβασμα.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία οι παραδόσεις των φωτιστικών 2D θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.