Αρχική Διάφορα Bronze Bones, εκσυγχρονίζοντας το ντόμινο.

Bronze Bones, εκσυγχρονίζοντας το ντόμινο.

by Andreas Rekopoulos

Το συλλεκτικό ντόμινο Bronze Bones εξυψώνει το δημοφιλές παιχνίδι σε ένα μοναδικό εικαστικό δημιούργημα.

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ποτέ ότι θα σκεφτόμουνα να αγοράσω ένα ντόμινο για το Design του, όμως μόλις είδα το Bronze Bones αποφάσισα αμέσως ότι μου αρέσει, πριν ακόμη καταλάβω τι ακριβώς είναι. Το Bronze Bones σχεδιάστηκε από τους The Principals για λογαριασμό της The World’s Best Ever και είναι ένα σετ ντόμινο 28 κομματιών που μοιάζει σαν να ήρθε από το μέλλον.

Η κατασκευή είναι χειροποίητη και τα κομμάτια του ντόμινο είναι φτιαγμένα από μασίφ μπρούντζο βαμμένο μαύρο. Την άψογη παρουσίαση συμπληρώνει η καταπληκτική συσκευασία με μορφή δερματόδετου βιβλίου, η οποία εκτός από το ντόμινο περιλαμβάνει επίσης ότι χρειάζεστε για να κρατάτε το σκορ, δηλαδή έναν μίνι-πίνακα, μια ξύστρα και ένα λευκό μολύβι.

Τα βαριά μπρούτζινα κομμάτια έχουν μια μοναδική αίσθηση, ενώ η προσεγμένη αρίθμηση και το γωνιακό τους σχήμα διατηρούν το κλασσικό ύφος του ντόμινο, εξυψώνοντας παράλληλα το αρχαίο αυτό παιχνίδι σε ένα αντικείμενο σύγχρονης τέχνης. Το εγχείρημα βέβαια αποκτά μεγαλύτερη σημασία εάν κάποιος γνωρίζει την αρχαία καταγωγή του παιχνιδιού.

Το παλαιότερο ντόμινο στον κόσμο βρέθηκε στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών και χρονολογείται το 1355 π.Χ ενώ εδώ και χιλιάδες χρόνια αποτελεί αγαπημένο παιχνίδι αυτοκρατόρων, βασιλέων και προέδρων. Το Bronze Bones μεταφέρει την αίγλη του ιστορικού αυτού παιχνιδιού στον 21ο αιώνα και είναι ίσως το πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο ντόμινο που κυκλοφορεί. Ενδεικτική τιμή περίπου $1500.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.