Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Brazil από την Danese Milano.

Φωτιστικό Brazil από την Danese Milano.

by Andreas Rekopoulos
Danese Milano Brazil Lamp

Η Danese Milano είναι μια από τις ανατρεπτικές εταιρίες του Ιταλικού design. Έχει εξαιρετικά πολύχρονη παρουσία στον χώρο του εναλλακτικού design και ξεκίνησε την δραστηριότητα της φτιάχνοντας χειροποίητα αντικείμενα που είχαν σκοπό να δώσουν την αίσθηση της ιδιοκατασκευής.

Τα φωτιστικά Brazil (επιτραπέζια έκδοση) και Brazil Terra (επιδαπέδια έκδοση) σχεδιάστηκαν από τον Alberto Zecchini το 2008 και διατηρούν αναλλοίωτη την παράδοση της εταιρίας που θέλει τα προϊόντα της να χαρακτηρίζονται από έντονα “πειραματικό” Design και να μοιάζουν με χειροποίητες πατέντες.

Τα στελέχη που φέρουν τους λαμπτήρες μπορούν να ρυθμιστούν καθ ύψος, καθώς και να περιστραφούν. Παράλληλα τα “καπέλα” των λαμπτήρων μπορούν να αφαιρεθούν τελείως αφήνοντας τους λαμπτήρες εντελώς εκτεθειμένους. Έτσι λόγω του εξαιρετικά ανάλαφρου και μινιμαλιστικού σχεδιασμού, οι λαμπτήρες μπορούν να μετατραπούν σε κυρίαρχο στοιχείο και να καθορίσουν το ύφος του Brazil. Η διακριτική χρήση του κόκκινου χρώματος δίνει την τελική πινελιά στην εικόνα ενός φωτιστικού που παρότι λιτό, κερδίζει τις εντυπώσεις με την μελετημένη του απλότητα.

Με τα εκτεθειμένα του καλώδια και την χρήση “tie wrap” για την σύνδεση των διαφόρων εξαρτημάτων το Brazil θα μπορούσε να είναι το φωτιστικό που έφτιαξε κάποιος στο υπόγειο του με ότι εξαρτήματα βρήκε πρόχειρα. Τελικά όμως είναι ένα ευρηματικό φωτιστικό που προσφέρει μεγάλη ευελιξία και δυνατότητα customization από τον ίδιο τον χρήστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.