Αρχική Διάφορα Μπουκάλια μπύρας Regular Beer του Kamil Piatkowski.

Μπουκάλια μπύρας Regular Beer του Kamil Piatkowski.

by Olga Katsiou

O Πολωνός σχεδιαστής Kamil Piatkowski μέσω της σπουδής Regular Beer προτείνει μια ενδιαφέρουσα σειρά από γραφιστικά μπουκάλια μπύρας διακοσμημένα με γεωμετρικά μοτίβα.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή οι μακέτες του στοχεύουν σε υψηλής ποιότητας μπύρες όπου ο πελάτης δεν κοιτάζει πρωτίστως την χαμηλή τιμή και την αναγνωρισιμότητα μιας μάρκας μαζικής κατανάλωσης, αλλά αντιθέτως αναζητά ποιότητα, ξεχωριστή γεύση και ιδιαιτερότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα μπουκάλια μπύρας Regular Beer έχουν πολλά διαφορετικά μοτίβα, ώστε να αποπνέουν μια αίσθηση διαφορετικότητας και αντικομφορμισμού.

Πέρα όμως από το αισθητική ο σχεδιαστής έχει δώσει βάση και στην τεχνολογία κατασκευής των μπουκαλιών. Τα γεωμετρικά μοτίβα δημιουργούνται με την χρήση τεχνολογίας Screen-Printing, μιας μεθόδου όπου τα γραφικά τυπώνονται απευθείας επάνω στο γυαλί και δεν χρειάζεται να εκτυπωθούν και να κολληθούν ετικέτες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει σημαντικά οφέλη σε κατανάλωση ενέργειας και οικονομία υλικών.

Παράλληλα η τεχνολογία screen-Printing είναι και απαραίτητη για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, ώστε να υλοποιηθούν τόσα πολλά διαφορετικά μοτίβα για μια μόνο μπύρα. Διαφορετικά θα έπρεπε ο εμφιαλωτής να εκτυπώνει δεκάδες διαφορετικές ετικέτες, με κατακόρυφη αύξηση του κόστους εμφιάλωσης.

Μια ξεχωριστή συλλογή από μπουκάλια μπύρας που διαφέρουν ευχάριστα από τα συνηθισμένα σε σύλληψη αλλά και σε τεχνολογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.