Αρχική Διάφορα Μινιμαλιστικό ποτιστήρι από την Born in Sweden.

Μινιμαλιστικό ποτιστήρι από την Born in Sweden.

by Andreas Rekopoulos
Born In Sweden Watering Can by Pascal Charmolu

Η Σουηδική εταιρία Born in Sweden κατάφερε να μετατρέψει ένα ταπεινό ποτιστήρι σε απόλυτα επιθυμητό αντικείμενο υψηλού design. Σχεδιασμένο από τον Pascal Charmolu είναι μινιμαλιστικό και απλό αλλά παράλληλα μαγνητίζει το μάτι και παραμένει εξαιρετικά εντυπωσιακό, ένας συνδυασμός που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί.

Ο σωλήνας ποτίσματος έχει έναν μαγνήτη που του επιτρέπει να κολλά επάνω στο μεταλλικό σώμα του αντικειμένου. Όταν κάποιος θέλει να ποτίσει δεν χρειάζεται να γείρει ολόκληρο το ποτιστήρι, απλά ξεκολλά το σωλήνα και το νερό κάτω από το βάρος του ρέει προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Ασφαλώς ένα αντικείμενο με τόσο πετυχημένο design, με λίγη φαντασία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους, για παράδειγμα ως ανθοδοχείο ή για σερβίρισμα ποτών σε πάρτυ.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ποτιστήρι κέρδισε το 2010 τον σημαντικό διαγωνισμό design “IF Product Design Award”, ενώ είναι και μέσα στην τελική λίστα προϊόντων που αξιολογούνται για το επίσης σημαντικό “German Design Award” για το 2011.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό είναι ότι διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία καταπληκτικών χρωμάτων, ώστε να ταιριάζει σε κάθε ντεκόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.