Αρχική Σπίτι & Design Σερβίτσιο τσαγιού και καφέ Blaue Blume από την Undergrowth Design.

Σερβίτσιο τσαγιού και καφέ Blaue Blume από την Undergrowth Design.

by Andreas Rekopoulos

Το σερβίτσιο τσαγιού και καφέ Blaue Blume σχεδιάστηκε από την Tina Tsang για την Λονδρέζικη Undergrowth Design και χαρακτηρίζεται από σουρεαλιστική και ρετρό-μοντέρνα αισθητική.

Όλα τα αντικείμενα της σειράς Blaue Blume είναι γεμάτα από προσεγμένες λεπτομέρειες, ενώ η περίτεχνη μορφή τους τα κάνει να φαίνονται πολύτιμα και δημιουργεί μια έντονη συλλεκτική διάθεση. Η πρώτη λεπτομέρεια που ξεχωρίζει είναι η ανάγλυφη υφή του υλικού, η οποία θυμίζει έντονα κάποιο παλιομοδίτικο πλεκτό και κάνει το κεραμικό να φαίνεται ρετρό, αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο. Βέβαια το στοιχείο που κάνει την διαφορά και δίνει την καθοριστική πινελιά είναι το μοτίβο με τα δύο γυναικεία πόδια, που χρησιμοποιείται σε όλα τα κομμάτια της σειράς είτε ως χερούλι, είτε ως καθαρά εικαστικό στοιχείο.

Η “παιχνιδιάρικη” εικόνα ολοκληρώνεται με φράσεις οι οποίες είναι τυπωμένες επάνω στα αντικείμενα και προκαλούν τον θεατή να τα χρησιμοποιήσει, για παράδειγμα το μπολ παγωτού  γράφει προκλητικά “Eat Me!” ενώ το πιάτο του γλυκού γράφει “Temptation….”.  Η σειρά περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα αντικείμενα, όπως κούπα για τσάι, ποτήρι για εσπρέσο, τσαγιέρα, πιάτο γλυκού, γαλατιέρα και μπολ για παγωτό, το πιο εντυπωσιακό όμως ίσως κομμάτι της συλλογής είναι η ζαχαριέρα, η οποία έχει το σχήμα μιας μικρής μπανιέρας και συμπληρώνεται τέλεια από τα γυναικεία πόδια που εξέχουν μέσα από την ζάχαρη.

Τα κομμάτια της σειράς Blaue Blume είναι χειροποίητα και φτιάχνονται στο Λονδίνο από εξειδικευμένους τεχνίτες. Η μέθοδος κατασκευής τους πήρε πάνω από ένα χρόνο για να εξελιχθεί, καθώς η μορφή τους είναι εξαιρετικά περίτεχνη, ενώ παράλληλα το κόστος έπρεπε να διατηρηθεί σε λογικά επίπεδα. Μια ακόμη ευχάριστη λεπτομέρεια είναι η δυνατότητα επιλογής του χρώματος των παπουτσιών που φοράνε τα λιλιπούτεια πόδια ανάμεσα σε μαύρο, χρυσό και κόκκινο.

Το σερβίτσιο τσαγιού και καφέ Blaue Blume έχει πραγματικά εμπνευσμένο Design καθώς συνδυάζει παρά πολλά διαφορετικά στοιχεία ταυτόχρονα, σε μια επιτυχημένη σύνθεση. Η ανάγλυφη υφή δημιουργεί ρετρό και νοσταλγική αίσθηση, τα πόδια είναι σουρεαλιστικά, ενώ οι λέξεις που παροτρύνουν σε χρήση του αντικειμένου είναι προκλητικές. Όλα αυτά τα στοιχεία όμως συνδιάζονται σε αντικείμενα που έχουν εξαιρετική εικαστική παρουσία και είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τους επισκέπτες σας να χαμογελάσουν και να σχολιάσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.