Αρχική Διάφορα Ακουστική κιθάρα Blackbird Rider από Carbon Fiber.

Ακουστική κιθάρα Blackbird Rider από Carbon Fiber.

by Andreas Rekopoulos

Ποιός είπε ότι οι κιθάρες πρέπει να φτιάχνονται από ξύλο? Η ακουστική κιθάρα Rider της Αμερικάνικης εταιρίας Blackbird είναι φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και είναι μια ακουστική κιθάρα με πλούσιο και ζωντανό ήχο.

Σε εμφάνιση η Rider σίγουρα διαφέρει εντελώς από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί και ο σχεδιασμός της είναι μινιμαλιστικός και απλός, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακός. Η κατασκευή από ανθρακονήματα της προσδίδει απίστευτα χαμηλό βάρος. Στα 1,3 κιλά είναι πιθανώς η ελαφρύτερη κιθάρα που έχει φτιαχτεί, γεγονός που την κάνει ιδανική για μετακινήσεις και ταξίδια. Παράλληλα το ανθρακόνημα έχει μεγάλη αντοχή σε οποιοδήποτε περιβαλλοντολογικό φαινόμενο όπως η υγρασία, καθιστώντας έτσι την κιθάρα κατάλληλη για εξωτερική χρήση.

Μια άλλη ειδοποιός διαφορά από τις απλές κιθάρες είναι η απουσία της γνώριμης σε όλους μας τρύπας πίσω από τις χορδές. Η Rider παράγει στερεοφωνικό ήχο, καθώς έχει δύο ανοίγματα σε διαφορετικά σημεία, ένα στην βάση του “λαιμού” και ένα στην άκρη του “λαιμού” εκεί που στηρίζονται οι χορδές. Επίσης ο “λαιμός” της είναι κούφιος και λειτουργεί ως ενισχυτής ήχου. Η Rider παράγει εξαιρετικό καθαρό και δυνατό ήχο για το μικρό της μέγεθος και αποτελεί ένα μικρό κομψοτέχνημα τεχνολογίας και αισθητικής.

Βέβαια η καινοτομία έχει και το ανάλογο κόστος, έτσι οι τιμές αρχίζουν από 1600$ (στις ΗΠΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.