Αρχική Σπίτι & Design Ρολόι LED Black & White, αφαιρετική αίσθηση του χρόνου.

Ρολόι LED Black & White, αφαιρετική αίσθηση του χρόνου.

by Andreas Rekopoulos
Black & White digital clock by Vadim Kibardin.

Το ρολόι LED Black & White του Ρώσου σχεδιαστή Vadim Kibardin είναι απογυμνωμένο από οτιδήποτε περιττό, δίνοντας μια έμφαση και ταυτόχρονα μια απλότητα στην μέτρηση του χρόνου.

Αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα ψηφία κατασκευασμένα από πολυκαρβονικό υλικό, τα οποία φωτίζονται μέσω λυχνιών LED με εξαιρετικά μικρή κατανάλωση ενέργειας. Τα τέσσερα φωτεινά ψηφία ρυθμίζονται αυτόνομα  και διαθέτουν δική τους μπαταρία, αλλά καθένα έχει μια επιλογή που καθορίζει την σειρά τοποθέτησης, ώστε όλα μαζί να δείχνουν σωστά την ώρα.

Η λεπτομέρεια όμως που κάνει την διαφορά είναι ότι το κάθε ψηφίο διαθέτει αισθητήρα φωτός, ο οποίος αναγνωρίζει εάν υπάρχει φώς ή σκοτάδι στον χώρο και αυτόματα μετατρέπει την ένδειξη της ώρας σε μαύρο ή λευκό χρώμα αντίστοιχα.

Ο σχεδιαστής του ρολογιού Vadim Kibardin και η εταιρία του Kibardindesign ακολουθούν μια διαδραστική μέθοδο εξέλιξης προϊόντων. Aφού τα σχεδιάσει τα παρουσιάζει στο website του, και εάν οι αναγνώστες δείξουν ενδιαφέρον τότε προχωράει στην παραγωγή τους.

Το συγκεκριμένο ρολόι από ότι φαίνεται έχει τραβήξει πολλά βλέμματα και βρίσκεται πλέον στην φάση της μελέτης για άμεση παραγωγή.

Ανανέωση 29/07/2013: Το ρολόι LED Black & White είναι πλέον πραγματικότητα, το τελικό προϊόν δεν ακολουθεί ακριβώς τις προδιαγραφές του πρωτοτύπου, όμως παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά ψηφιακά ρολόγια τοίχου που κυκλοφορούν. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.