Αρχική Home Decor Bird Lamps από τον Zhili Liu.

Bird Lamps από τον Zhili Liu.

by Andreas Rekopoulos

Η φύση έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μερικές από τις πιο δημιουργικές ιδέες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα φωτιστικά-πουλιά του Κινέζου σχεδιαστή Zhili Liu.

Τα φωτιστικά οροφής του Liu θυμίζουν πτηνά σε εικονικές πόζες, όπως για παράδειγμα το μοντέλο “Dove” στην παραπάνω φωτογραφία, το οποίο δημιουργεί συνειρμούς από την γνωστή σε όλους μας εικόνα των πουλιών (συνήθως περιστεριών) που κάθονται σε σειρά πάνω σε υπαίθρια καλώδια ρεύματος.

Ο Liu είναι μινιμαλιστικής φιλοσοφίας και προτιμά σχήματα αφαιρετικά και ανάλαφρα. Παράλληλα στοχεύει στην χρήση του ελάχιστου απαιτούμενου υλικού, ώστε τα αντικείμενα που σχεδιάζει να έχουν σεβασμό προς την διαχείριση των πόρων του πλανήτη.

Τη σειρά “Bird Lamps” συμπληρώνουν τα μοντέλα Sparrow και Nightingale που απεικονίζουν ένα πουλί σε κλουβί και ένα ιπτάμενο σμήνος πουλιών αντίστοιχα.

Τα φωτιστικά της σειράς “Bird Lamps” είναι φτιαγμένα από κοινό βακελίτη όπως και τα απλά σπειρώματα για λάμπες και το όραμα του Liu είναι να τα παράγει σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή. Η υποδοχή της λάμπας είναι τύπου Ε27 και μπορεί να δεχτεί συμβατικές λάμπες πυρακτώσεως, λάμπες οικονομίας, λάμπες Led ή οποιοδήποτε άλλο είδος λάμπας με υποδοχή Ε27.

Τα φωτιστικά  “Bird Lamps” βρίσκονται ακόμα σε στάδιο πρωτοτύπου και σύντομα αναμένεται η έναρξη παραγωγής. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω μέσω της ιστοσελίδας του σχεδιαστή Zhili Liu.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.