Αρχική Διάφορα Φτιάξε το δικό σου ποδήλατο στο Bike By Me.

Φτιάξε το δικό σου ποδήλατο στο Bike By Me.

by Andreas Rekopoulos
Bike By Me

Πάντα μου άρεσαν τα αντικείμενα που δεν είναι προϊόν μαζικής παραγωγής και κονσερβοποίησης της αισθητικής, πόσο μάλλον όταν υπάρχει δυνατότητα να παρέμβω και ο ίδιος στον σχεδιασμό τους. Η εταιρία Bike By Me με έδρα το Jonkoping της Σουηδίας αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για δημιουργική παρέμβαση στα ποδήλατα και έτσι έφτιαξε μια ιστοσελίδα όπου μπορεί κάποιος να σχεδιάσει ένα ποδήλατο όπως του αρέσει, να το παραγγείλει και να του το παραδώσουν στο σπίτι του σε 2-5 εργάσιμες ημέρες (για Ευρώπη).

Τα ποδήλατα της Bike By Me είναι κομψά και ποιοτικά, φτιάχνονται στο εργαστήρι της εταιρίας στην Σουηδία και γίνεται ποιοτικός έλεγχος ένα προς ένα. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι μπορείτε να κάνετε απίθανους συνδυασμούς χρωμάτων καθώς ακόμη και τα λάστιχα και η αλυσίδα μπορούν να αλλάξουν χρώμα.

Όσoν αφορά την παραμετροποίηση των μηχανικών εξαρτημάτων του ποδηλάτου, προς ώρας υπάρχει μόνο δυνατότητα επιλογής μεγέθους του πλαισίου και του πιρουνιού για διαφορετικούς σωματότυπους, αλλά με μια τόσο ευέλικτη πλατφόρμα ελπίζω η Bike By Me να δώσει σύντομα και άλλες τεχνικές επιλογές.

Το customization ή αλλιώς η εξατομίκευση αντικειμένων με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη είναι μια τάση σύγχρονου marketing, όμως είναι και κάτι πολύ παραπάνω, είναι ένας τρόπος να εκφράσει ο καθένας τις δημιουργικές του ανησυχίες.

Μέσω ευελιξίας μεθόδων παραγωγής αλλά και καλύτερης επικοινωνίας με τον πελάτη γίνεται όλο και περισσότερο εφικτό να δημιουργούνται μοναδικά αντικείμενα κατόπιν παραγγελίας σε ελάχιστο χρόνο και προσβάσιμα από περισσότερους ανθρώπους. Το Bike By Me είναι νομίζω μια αξιόλογη προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τον μιμητισμό που έχει επικρατήσει στις δυτικές κοινωνίες στο όνομα της μαζικής παραγωγής και της μείωσης του κόστους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.