Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικά Bracelli, Muletas και Cajones από τον Salvador Dali.

Φωτιστικά Bracelli, Muletas και Cajones από τον Salvador Dali.

by Andreas Rekopoulos
Salvador Dali Lamps b.d Barcelona Design

Τα φωτιστικά δαπέδου Bracelli, Muletas και Cajones της b.d Barcelona Design σχεδιάστηκαν από τον Salvador Dali και εκφράζουν απόλυτα το ιδιαίτερο σουρεαλιστικό στυλ του διάσημου ζωγράφου.

Την δεκαετία του 1930 και ενώ διέμενε στο Παρίσι ο Salvador Dali, υποστηριζόμενος από έναν κύκλο φίλων, εργάστηκε πάνω στην εφαρμογή του οράματος και της τεχνοτροπίας του σε εικαστικές δημιουργίες διαφορετικές από την κατεξοχήν τέχνη του, που ήταν η ζωγραφική. Ένας από τους υποστηρικτές του Dali ήταν και ο σχεδιαστής επίπλων με έδρα το Παρίσι Jean-Michel Frank. Η συνεργασία του με τον Dali οδήγησε σε ποικίλα ενδιαφέροντα αντικείμενα που εξέφραζαν τον ακραίο σουρεαλισμό του Dali μέσα από έπιπλα και άλλα διακοσμητικά.

Χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς αυτής είναι τα εικονιζόμενα φωτιστικά Bracelli, Muletas και Cajones. Πολλά από τα αντικείμενα που δημιούργησαν ο Dali και ο Jean-Michel Frank χρησιμοποιήθηκαν για την διακόσμηση της βίλας του Dali στο Port Lligat αλλά και σε εκλεπτυσμένα αρχιτεκτονικά-διακοσμητικά project της εποχής όπως το club του ξενοδοχείου Presidente στο Ακαπούλκο.

Την δεκαετία του 90 το έργο του Salvador Dali ξαναήρθε δυναμικά στο προσκήνιο και h b.d Barcelona Design καθοδηγούμενη από τον γλύπτη Joaquim Camps έθεσε ως στόχο να αναβιώσει τα αντικείμενα και σκίτσα που είχε σχεδιάσει ο Dali με τον Jean-Michel Frank. Η b.d Barcelona Design επανέφερε στην παραγωγή και στο φως της δημοσιότητας ένα μεγάλο κομμάτι από το έργο του Salvador Dali στον τομέα της διακόσμησης. Ως γνήσια Ισπανική εταιρία συνεχίζει έως σήμερα να παράγει προϊόντα βασισμένα σε σχέδια του διάσημου ζωγράφου που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν μέσα από ψυχεδελικούς πίνακες του Dali.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.