Αρχική Σπίτι & Design Μπανιέρα Vessel από Carbon Fiber της Splinter Works.

Μπανιέρα Vessel από Carbon Fiber της Splinter Works.

by Anna Karataglidou
Vessel carbon fiber hammock bathtub Splinter works

H μπανιέρα αιώρα Vessel από carbon fiber της Splinter Works είναι ένας δημιουργικός συνδυασμός απόλυτης χαλάρωσης, τεχνολογίας αιχμής και μίνιμαλ σχεδιασμού. Κατασκευασμένη από carbon fiber (ανθρακονήματα), η κομψή, λεία και εντυπωσιακή μπανιέρα – αιώρα Vessel είναι ένα αντικείμενο πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής.

Όταν κοιτάμε την εικόνα μιας γεμάτης μπανιέρας το πρώτο πράγμα που μας περνάει από το μυαλό είναι η ξεκούραση και χαλάρωση. Το ίδιο συμβαίνει αντίστοιχα με την εικόνα μιας αιώρας στον κήπο ή σε μια παραλία. Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση που οι σχεδιαστές της Splinter Works συνδύασαν τα δύο αυτά αντικείμενα και έκαναν πραγματικότητα την μπανιέρα αιώρα Vessel. Και δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο ιδανικό υλικό από το carbon fiber, αφού τα ανθρακονήματα διακρίνονται για την ελαφρότητα και αντοχή τους.

Η μπανιέρα αιώρα Vessel δεν μοιάζει με καμιά άλλη μπανιέρα αφού κυριολεκτικά αιωρείται πάνω από το έδαφος. Αναρτάται από στηρίγματα στους δύο τοίχους που την πλαισιώνουν δημιουργώντας έτσι μια μικρή όαση ξεκούρασης, μακριά από το στρες της ημέρας. Το Carbon fiber είναι το υλικό που επέτρεψε να δημιουργηθεί το φυλλο-ειδές μοναδικό της σχήμα. Φυσικά χάρις στο carbon fiber μπόρεσε να αναρτηθεί και να συγκρατεί με ασφάλεια το βάρος της όταν είναι γεμάτη νερό. Μέσα στον πυρήνα των τοιχωμάτων της υπάρχει μονωτικό αφρός για να διατηρεί τη θερμοκρασία του νερού.

Η μπανιέρα αιώρα Vessel από carbon fiber είναι αρκετά μεγάλη για δύο άτομα και διατίθεται στα χρώματα μαύρο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο, ροζ, μπρούτζινο και ασημί. Φυσικά σε τιμή για λίγους τυχερούς.

Η Splinter Works ιδρύθηκε το 2009 και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Miles Hartwell  και Matt Withington. Οι δυο σχεδιαστές έχουν σκοπό τη δημιουργία γλυπτικών επίπλων τα οποία μαγνητίζουν και εμπνέουν.

Επικεντρώνονται στη δημιουργία αποκλειστικών κομματιών που θα βελτιώσουν το περιβάλλον ζωής των χρηστών και θα ενισχύσουν την ποιότητα της σε κορυφαίο επίπεδο. Οι δημιουργίες τους είναι μοναδικές, προκαλούν τη σκέψη και την αισθητική, έξυπνα σχεδιασμένες και απολαυστικές στη χρήση.

Όπως και η μπανιέρα αιώρα Vessel, τα έργα τους είναι θεατρικά, και παίζουν με την αίσθηση της ισορροπίας, αλλά όχι και με την χρηστικότητα που είναι βασικός παράγοντας κάθε σχεδίου τους. Συμπαγές ενάντια σε ελαφρύ, κινούμε ενάντια σε κινητό, δυνατό ενάντια σε εύθραυστο είναι μερικά από τα δίπολα  που επεξεργάζονται στα σχέδια τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.