Αρχική Μόδα & Ένδυση Αρχιτεκτονικά Κοσμήματα Εμπνευσμένα από Μπαλκόνια!

Αρχιτεκτονικά Κοσμήματα Εμπνευσμένα από Μπαλκόνια!

by Anna Karataglidou
Yung Huei Chao Bench 886 Jewelry

Η Ταϊβανέζα καλλιτέχνης-κοσμηματοποιός Yung-Huei Chao παρουσιάζει μια ιδιαίτερη συλλογή από ιδιαίτερα κοσμήματα που κάνουν εμφανή την σχέση τους τους με την αρχιτεκτονική από την πρώτη ματιά.

Η συλλογή από αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Yung-Huei Chao έχει πηγή έμπνευσης τα μπαλκόνια και τις παράγκες από τσίγκο που συναντά κανείς στην πόλη καταγωγής της. Με χαλκό, νίκελ, ασήμι, ατσάλι και χρώμα τα κοσμήματά της αποτελούν μία άμεση αναφορά στον αστικό περιβάλλον της σύγχρονης εποχής.

Με τον όρο “αρχιτεκτονικά κoσμήματα” προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα μίνιμαλ κοσμήματα που χαρακτηρίζονται από έντονα γεωμετρικό σχεδιασμό και έχουν πηγή έμπνευσης την Αρχιτεκτονική, την πραγματικότητα, τα μνημεία -κτίσματα και τις ιδέες. Πολλές φορές αυτού του είδους τα κοσμήματα είναι μικρογραφίες πραγματικών δομικών στοιχείων και υλικών και μοιάζουν με μακέτες κτιρίων. Μία χαρακτηριστικά τέτοιου είδους συλλογή είναι και αυτή της Yung-Huei Chao.

“Τα κοσμήματα είναι ένα κατασκευασμένο (κτισμένο) κομμάτι που τοποθετούμε στην επιφάνεια του σώματός μας, όπως ακριβώς τοποθετούνται τα κατασκευαστικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία στην πόλη.” Δηλώνει η δημιουργός.

Καρφίτσες από κομμάτια μετάλλου που μιμούνται την υφή και τους χρωματισμούς των παραγκουπόλεων. Εντυπωσιακά βραχιόλια με μεταλλικό πλέγμα που αποτελεί μικρογραφία παραδοσιακών μπαλκονιών της Ταιβάν.

Τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Yung-Huei Chao αντλούν σε μεγάλο βαθμό έμπνευσης τις στέγες. Κυρίως επειδή είναι στοιχεία που προστατεύουν και έχουν καθαρά πρακτική χρήση, κι όχι αισθητική. Το λεπτό σημείο που προσέλκυσε το ενδιαφέρον της καλλιτέχνιδας, είναι η έμφυτη τάση του ανθρώπου να ορίσει με «πρόχειρα πολλές φορές μέσα» τον δικό του προσωπικό χώρο μέσα στην χαοτική πόλη. Οι δημιουργίες της εκφράζουν αυτήν την αναζήτηση του αισθήματος άνεσης και ασφάλειας.

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Yung-Huei Chao είναι ένα από τα 10 μέλη της ομάδας Bench 886. Όλοι τους είναι Ταϊβανέζικης καταγωγής και τα δημιουργήματα τους πραγματικά μοναδικά και πρωτότυπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.