Αρχική Μόδα & Ένδυση Jacket Veilance της Arcteryx, με στυλ και τεχνολογία.

Jacket Veilance της Arcteryx, με στυλ και τεχνολογία.

by Andreas Rekopoulos

Η καναδέζικη εταιρία ρούχων Arcteryx  λάνσαρε προσφάτως την σειρά από σακάκια και μπουφάν Veilance με σκοπό να μεταφέρει σε formal ενδύματα, τεχνολογίες από αθλητικό και τεχνικό ρουχισμό.Το στυλ των Jacket της σειράς Veilance είναι άκρως μινιμαλιστικό και κομψό, αλλά οι τεχνολογίες που ενσωματώνουν είναι ισάξιες εάν όχι ανώτερες των καλύτερων τεχνικών μπουφάν που προορίζονται για αθλήματα όπως σκι, τρέξιμο και ορειβασία. Από μεμβράνες GORE-TEX® και Teflon, έως απολύτως αντιανεμικά υφάσματα WINDSTOPPER® και φόδρες TECHNOWOOL™, η Arcteryx χρησιμοποιεί ότι πιο προηγμένο έχει να προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία έξυπνων υφασμάτων.

Όμως η προσπάθεια δεν σταματά στην πρώτη ύλη, επεκτείνεται και στην ραφή. Όπου είναι δυνατόν η σύνδεση των υλικών γίνεται με θερμοκόλληση ώστε η κατασκευή να είναι τελείως μονοκόμματη, ενώ εκεί που είναι απαραίτητο να γίνει ραφή χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές κλωστές κατασκευασμένες με την χρήση νανοτεχνολογίας. Παράλληλα όλα τα περιφερειακά είναι κορυφαία, όπως τα κουμπιά που έχουν ηλεκτροστατική βαφή ώστε να μην ξεβάφουν και τα φερμουάρ που είναι WaterTight™ και είναι επενδυμένα με πολυουρεθάνη για απόλυτη αδιαβροχοποίηση.

Τα κερασάκι στην τούρτα είναι ότι τα περισσότερα jacket της σειράς πλένονται και στο πλυντήριο, ενώ δεν χρειάζονται καν σιδέρωμα. Αυτό θα πει “έξυπνα υφάσματα”, σακάκια αδιάβροχα, αντιανεμικά, κομψά και πραγματικά ατσαλάκωτα.

Όλα τα προϊόντα της Arcteryx φτιάχνονται στο Βανκούβερ του Καναδά και είναι φυσικά αυστηρά χειροποίητα. Παράλληλα οι τεχνίτες της εταιρίας πασχίζουν διαρκώς να είναι στην κορυφή των εξελίξεων και να προσφέρουν πάντα ότι πιο τεχνικά άρτιο. Έτσι συνεργάζονται με σχεδόν όλες τις καινοτόμες εταιρίες κατασκευής τεχνολογικών υλικών για ρούχα, ενώ όταν κρίνουν κάνουν χρήση και των καλύτερων φυσικών υλικών, όπως για παράδειγμα “μαλλί μερινός” που είναι γνωστό για τις εξαιρετικές του ισοθερμικές ιδιότητες.

Μοναδικά μελανά σημεία των προϊόντων της Arcteryx η τιμή και η διαθεσιμότητα. Τα jacket ξεκινάνε από τα 600€, ενώ η διαθεσιμότητα στην Ευρώπη είναι ακόμη εξαιρετικά περιορισμένη και έτσι εάν δεν βρεθείτε σε μέρη όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο, την Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ δύσκολα θα τα βρείτε διαθέσιμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.