Αρχική Τεχνολογία Νέο Apple MacBook Air με μνήμη flash.

Νέο Apple MacBook Air με μνήμη flash.

by Andreas Rekopoulos
New Apple MacBook Air

Σε αντικείμενα όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα Gadget είναι δύσκολο να δημιουργηθούν κλασσικά και διαχρονικά σχέδια, διότι η τεχνολογία τους εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και ο χρόνος ζωής τους είναι τόσο σύντομος  που θεωρούνται παρωχημένα πολύ σύντομα.

Τα MacBook Air αποτελεί μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις, καθώς έχει παρουσιαστεί από το 2008 και το design του παραμένει ακόμη σημείο αναφοράς. Μετά από διάστημα δύο ετών χωρίς ουσιαστικές αλλαγές έφτασε η ώρα για ανανέωση. Έτσι στο συνέδριο της Apple “Back to the Mac”  που διεξήχθη στης 20 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε το νέο MacBook Air.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του νέου Air είναι η αντικατάσταση του σκληρού δίσκου με μνήμη τύπου Flash Storage, παρόμοιας τεχνολογίας με την μνήμη που έχει το iPad. Η συγκεκριμένη καινοτομία εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε Laptop και εξασφαλίζει εκτός από μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερη αυτονομία μπαταρίας, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που είμαι σίγουρος ότι όλοι οι χρήστες laptop θα εκτιμήσουν.  Την δυνατότητα να ανάβει και να σβήνει ο υπολογιστής σε χρόνο δευτερολέπτων, όπως πχ. ένα κινητό τηλέφωνο.

Το νέο MacBook Air φαίνεται ότι σηματοδοτεί την αρχή μιας εποχής που οι υπολογιστές θα ανοίγουν και θα σβήνουν στιγμιαία χωρίς χάσιμο χρόνου για επανεκκίνηση και boot. Τέλος σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Apple κάνει την σειρά Air προσιτή σε περισσότερο κόσμο με πολύ ανταγωνιστικές τιμές οι οποίες αρχίζουν πλέον από 999$ για το μικρότερο μοντέλο (τρέχουσα τιμή στις ΗΠΑ).

Από πλευράς αισθητικής οι βελτιώσεις είναι μικρές αλλά επιτυχημένες. Οι θήρες usb είναι πλέον ενσωματωμένες στο αλουμινένιο πλαίσιο του laptop και όχι αναδιπλούμενες όπως στο προηγούμενο μοντέλο. Επίσης το προφίλ του είναι ελαφρώς πιο σφηνοειδές και γωνιώδες  προσδίδοντας μια πιο δυναμική εμφάνιση. Τέλος για όσους θέλουν ακόμη μεγαλύτερη φορητότητα το νέο Air προσφέρεται εκτός από την κλασσική οθόνη 13 ιντσών και με οθόνη 11 ιντσών και βάρος μόλις 1.06 κιλά.

Στον τομέα των επιδόσεων η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών έχει αναβαθμιστεί από NVIDIA GeForce 9400M σε NVIDIA GeForce 320M, μια αλλαγή που σύμφωνα με την Apple προσδίδει πάνω από δυο φορές υψηλότερη απόδοση γραφικών. Η καταπληκτική οθόνη με οπίσθιο φωτισμό LED παραμένει ως έχει, ενώ ο επεξεργαστής επίσης παραμένει Intel Core 2 Duo σε εκδόσεις που αρχίζουν από 1.4GHz με 3MB Cache για το μικρό μοντέλο των 11 ιντσών και φτάνουν έως 1.86MGz με 6MB cache για το κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Για πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά δείτε την σελίδατης Apple.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.