Αρχική Τέχνη Έργα τέχνης από βρύα της Anna Garforth.

Έργα τέχνης από βρύα της Anna Garforth.

by Andreas Rekopoulos

Η Βρετανίδα καλλιτέχνης Anna Garforth αντλεί έμπνευση από την φύση και φτιάχνει καταπληκτικά δημιουργήματα από άκρως οικολογικά υλικά, όπως τα εικονιζόμενα έργα που είναι φτιαγμένα με βρύα.

Τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν ως καλλιτέχνη όντας εμφανή σε όλα της τα έργα, είναι η άκρως “πειραματική” αισθητική και η αγάπη για την οικολογία και την βιωσιμότητα. Μερικές χαρακτηριστικές δουλειές της είναι το Moss Cross και το The Big Bang που φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία και το Type Series που μπορείτε να δείτε στην συνέχεια του άρθρου. Τα τρία αυτά έργα είναι φτιαγμένα από βρύα, αυτά τα μικρά πράσινα και αρχαία φυτά που δεν έχουν σχεδόν καθόλου ρίζα και φυτρώνουν πραγματικά παντού, ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη.

Το Moss Cross έχει το σχήμα σταυρού και συμβολίζει την θεραπευτική δύναμη της φύσης. Τα βρύα που χρησιμοποιήθηκαν έχουν αντισηπτικές ιδιότητες, χρησιμοποιούνται ευρέως για την κατασκευή φαρμάκων και στο παρελθόν έχουν σώσει πολλούς τραυματίες ως φυσική λύση για την απολύμανση πληγών και το σταμάτημα της αιμορραγίας. Έτσι ο συμβολισμός επεκτείνεται και σε πρακτικό επίπεδο καθώς τα βρύα είναι κυριολεκτικά θεραπευτικά. Το The Big Bang συμβολίζει την μητέρα φύση με την μορφή μιας έκρηξης ζωντανού πράσινου. Ένας πολύ δυνατός συμβολισμός που εκφράζεται με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο καθώς το οπτικό ερέθισμα είναι ευχάριστο, ζωντανό και έντονο

Το Type Series είναι κατά κάποιον τρόπο μια μορφή οικολογικού γκράφιτι. Είναι λέξεις φτιαγμένες από φυτά φυτρωμένες επάνω σε δημιουργήματα του σύγχρονου πολιτισμού, όπως τούβλινους τοίχους και συρμάτινες μάντρες. Το γραπτά αυτά μηνύματα ακολουθούν τον φυσικό τρόπο της βλάστησης η οποία εμφανίζεται παντού δημιουργώντας ζωή επάνω σε οποιοδήποτε άψυχο αντικείμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.