Αρχική Σπίτι & Design Ανεμιστήρας οροφής TWO από την CEA Design.

Ανεμιστήρας οροφής TWO από την CEA Design.

by Andreas Rekopoulos
TWO-Ceiling-Fan-by-CEA-Design

Ο ανεμιστήρας οροφής TWO σχεδιάστηκε από τον Giulio Gianturco για την Ιταλική CEA Design και ξεχωρίζει για τον κομψό σχεδιασμό του, την υψηλή του απόδοση και την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.

Ένας ανεμιστήρας οροφής είναι μια εξαιρετική λύση για δροσιά τις καλοκαιρινές μέρες, διατηρώντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και φυσιολογικές συνθήκες περιβάλλοντος σε σχέση με μια μονάδα κλιματισμού. Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα οροφής TWO έγινε με γνώμονα την υψηλή αισθητική αλλά και την απόλυτα χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος. Εντύπωση προκαλεί η απόλυτα μινιμαλιστική του γραμμή, οι μαύρες λεπίδες που είναι φτιαγμένες από Carbon Fiber (ανθρακονήματα) και η έντονα High-Tech αισθητική του.

Με την χρήση ανθρακονημάτων για την κατασκευή των λεπίδων το συνολικό βάρος του ανεμιστήρα διατηρείται στα μόλις 9 κιλά, παρά την μεγάλη διάμετρο του, που φτάνει τα 2,7 μέτρα. Η ειδική διαμόρφωση των λεπίδων σε συνδυασμό με το ενεργειακά αποδοτικό μοτέρ και το μικρό βάρος της κατασκευής επιτρέπουν στον ανεμιστήρα να παράγει ισχυρό ρεύμα αέρα με μόλις 9 watt κατανάλωση ρεύματος στην μέγιστη ταχύτητα περιστροφής (λιγότερο δηλαδή από μια λάμπα οικονομίας). Ο ανεμιστήρας οροφής TWO διαθέτει επίσης ασύρματο τηλεχειριστήριο, 5 ταχύτητες λειτουργίας και τεράστια ευελιξία τοποθέτησης.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι αρχιτέκτονες είναι η εκπληκτική ευελιξία τοποθέτησης του TWO. Οι χρηστικές του καινοτομίες κινούνται σε δύο επίπεδα, ευελιξία παροχής ρεύματος και ευκολία αλλαγής ύψους. Ο μετασχηματιστής ρεύματος του TWO είναι ανεξάρτητος από το μοτέρ, έτσι εάν χρειαστεί να τοποθετηθεί ο ανεμιστήρας σε διαφορετικό σημείο του ταβανιού από εκεί που βρίσκεται η παροχή ρεύματος, το πρόβλημα λύνεται εύκολα με ένα κομψό εξωτερικό καλώδιο. Καθώς το εκτεθειμένο καλώδιο είναι εγγενές στοιχείο της βιομηχανικής αισθητικής του ανεμιστήρα, εξυπηρετεί στην εύκολη τοποθέτηση χωρίς να φαίνεται παράταιρο.

Παράλληλα εξίσου εύκολη είναι και η ρύθμιση του ύψους, καθώς το μοτέρ βρίσκεται τοποθετημένο απευθείας επάνω στην φτερωτή και όχι βιδωμένο στο ταβάνι. Έτσι με την χρήση συρματόσκοινων διαφορετικού μήκους ή με την χρήση των ειδικά διαμορφωμένων μεταλλικών στηριγμάτων που μπορείτε να προμηθευτείτε από την CEA Design, η αλλαγή ύψους είναι εξαιρετικά απλή υπόθεση. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερο σημαντικό για ψηλοτάβανους χώρους, καθώς ένας ανεμιστήρας οροφής τοποθετημένος σε πολύ μεγάλο ύψους δεν είναι καθόλου αποδοτικός.

Όπως δηλώνει και η κατασκευάστρια εταιρία CEA Design ο ανεμιστήρας οροφής TWO είναι πραγματικά μια «Επανάσταση στον αερισμό» καθώς συνδυάζει design, οικολογική λειτουργία και πρακτικότητα. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 3 ή με 5 λεπίδες και αποτελεί μια εξαιρετική ηλεκτρονική συσκευή για μέρη όπως γραφεία, ξενοδοχεία, αεροδρόμια και χώρους εστίασης, όπου συνήθως τα ψηλά ταβάνια καθιστούν προβληματική την χρήση συμβατικών ανεμιστήρων οροφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.