Αρχική Τέχνη Τρισδιάστατοι πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένοι με βίδες του Andrew Myers.

Τρισδιάστατοι πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένοι με βίδες του Andrew Myers.

by Andreas Rekopoulos
3-Dimensional Screw Paintings by Andrew Myers

Χρησιμοποιώντας χιλιάδες βίδες ο καλλιτέχνης Andrew Myers δημιουργεί μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής τριών διαστάσεων που συνδυάζουν την τέχνη της ζωγραφικής με αυτή της γλυπτικής.

Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του Myers όταν δουλεύοντας στα εικαστικά στοιχεία μια εκκλησίας βίδωνε μπρούτζινες παραστάσεις στους τοίχους και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να φτιάξει ένα ανάλογο έργο αποκλειστικά από βίδες. Έξι μήνες αργότερα είχε ολοκληρώσει των πρώτο του πίνακα με αυτή την τεχνοτροπία.

Η δημιουργία του έργου έχει δύο επίπεδα, σε πρώτη φάση δημιουργείται η έννοια της τρίτης διάστασης αποκλειστικά βιδώνοντας της βίδες σε διαφορετικό βάθος, σε δεύτερη φάση οι βίδες βάφονται μια προς μια με το πινέλο δημιουργώντας έναν πραγματικά τρισδιάστατο πίνακα.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό από άποψη πρωτοτυπίας, αλλά και πολυπλοκότητας της κατασκευής. Στην συνέχεια του άρθρου μπορείτε να θαυμάστε μερικούς από τους καλύτερους τρισδιάστατους πίνακες ζωγραφικής του καλλιτέχνη.

Ο Andrew Myers είναι απόφοιτος του Laguna College of Art and Design (Καλιφόρνια, ΗΠΑ), στο οποίο ξεκίνησε την φοίτηση του σε ηλικία 20 ετών. Χωρίς καμία προηγούμενη εκπαίδευση στις τέχνες, ο Myers έγινε δεκτός με μοναδική τεκμηρίωση της αίτησης του, τα χειροποίητα καλλιτεχνήματα που έφτιαξε ως αυτοδίδακτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.