Αρχική Σπίτι & Design Ανάκλινδρο Celebrating The Cross από τους Humans Since 1982.

Ανάκλινδρο Celebrating The Cross από τους Humans Since 1982.

by Andreas Rekopoulos
Celebrating the Cross Lounger by design studio - Humans since 1982

Οι Σουηδοί σχεδιαστές Humans Since 1982 φαντάστηκαν τον σταυρό ως ένα κομμάτι χρηστικού αντικειμένου και δημιούργησαν γύρω από αυτό το συμβολικό σχήμα ένα ιδιαίτερο ανάκλινδρο που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

Το ιδιαίτερο αυτό ανάκλινδρο / έργο τέχνης παρουσιάστηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 όπου εκτέθηκε για διάστημα δύο μηνών στο μουσείο Design Röhsska στο Göteborg της Δανίας. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές «Ο στόχος μας ήταν να δείξουμε ότι εκτός από την σημειολογική του σημασία ο σταυρός σαν σχήμα μπορεί να έχει και πρακτική χρήση. Έτσι το Cellebrating the Cross σχεδιάστηκε ώστε να εξυπηρετεί μια πρακτική χρήση, θυμίζοντας όμως παράλληλα την μακάβρια σημασία του λόγω της ιστορικής χρήσης του σχήματος αυτού».

Ο ξύλινος σταυρός αποτελεί την βάση της ξαπλώστρας η οποία σχηματίζεται από ένα μεταλλικό πλέγμα. Μαύρες κλωστές πλεγμένες και κρεμασμένες σε διάφορα σημεία του μεταλλικού σκελετού δίνουν την τελική μακάβρια πινελιά σε ένα τολμηρό σχέδιο. Έτσι προκύπτει ένα ανάκλινδρο που είναι έπιπλο και ταυτόχρονα έργο τέχνης.

Το σχεδιαστικό δίδυμο Humans Since 1982 αποτελείται από τους Per Emanuelsson και Bastian Bischoff, δύο πρώην φοιτητών του πανεπιστημίου Design Και Τεχνών του  Göteborg. Στο σύντομο διάστημα δραστηριότητας του το σχεδιαστικό δίδυμο έχει παρουσιάσει πολλές αξιόλογες δουλειές, όλες με συμβολική σημασία, ξεκινώντας με το φωτιστικό Surveillance Light που μοιάζει με κάμερες παρακολούθησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.