Αρχική Σπίτι & Design Amada ένας πάγκος γλυπτό από τον Matthias Pliessnig.

Amada ένας πάγκος γλυπτό από τον Matthias Pliessnig.

by Andreas Rekopoulos
Amada ένας πάγκος γλυπτό από τον Matthias Pliessnig

Κάθε πάγκος του Αμερικανού σχεδιαστή Matthias Pliessnig είναι τόσο μοναδικός και περίτεχνος που εικαστικά δεν διαφέρει από ένα έργο μοντέρνας τέχνης.

Ο Matthias Pliessnig ειδικεύεται στην κατασκευή επίπλων από καμπυλωμένο ξύλο, το οποίο λυγίζει με την χρήση ατμού. Την ιδιαίτερη αυτή τεχνική της καμπύλωσης του ξύλου χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει τους πρωτοποριακούς του πάγκους, με τον ιδιαίτερο μοναδικό χαρακτήρα.

Η ιδέα είχε ως αφετηρία έναν πελάτη που του ζήτησε ένα σύστημα καθίσματος το οποίο να επεκτείνεται στον χώρο σαν μια συνεχόμενη ροή.  Έτσι ο πολυτάλαντος σχεδιαστής χρησιμοποίησε το λογισμικό τρισδιάστατου σχεδιασμού Matthias Pliessnig για να δημιουργήσει ακριβώς αυτό, ένα έπιπλο μου ρέει στον χώρο, σαν να σχηματίστηκε από υγρό.

Το ρευστό σχήμα των ιδιαίτερων αυτών πάγκων σε συνδυασμό με την εξαιρετικά περίτεχνη κατασκευή και το ποιοτικό ευγενές υλικό κατασκευής καθορίζουν και την ταυτότητα του κομματιού. Πρόκειται για έπιπλα μοντέρνα και ταυτόχρονα κλασσικά, που μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε μέρος τραβώντας τα βλέμματα και αποκτώντας κεντρικό ρόλο στην αισθητική του χώρου.

Η επιτυχία του σχεδιασμού υπογραμμίζεται και από τον πολύπλευρο χαρακτήρα του πάγκου. Είναι όμορφος και ταυτόχρονα ανθεκτικός, εικαστικά εντυπωσιακός αλλά εξίσου χρηστικός. Έτσι πλέον τα κομμάτια του Matthias Pliessnig είναι περιζήτητα και κοσμούν μια πληθώρα υψηλής αισθητικής χώρους, από αεροδρόμια έως λόμπι ξενοδοχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.