Αρχική Home Decor Φωτιστικό εξωτερικού χώρου Alphabet Light της ewo.

Φωτιστικό εξωτερικού χώρου Alphabet Light της ewo.

by Andreas Rekopoulos
Alphabet Light

Το φωτιστικό εξωτερικών χώρων Alphabet Light είναι προϊόν συνεργασίας της εταιρίας κατασκευής συστημάτων φωτισμού ewo και του διακεκριμένου αρχιτεκτονικού γραφείου JDS Architects.

Το ζητούμενο στον σχεδιασμό του Alphabet ήταν να ενσωματώνεται στον περιβάλλοντα χώρο αισθητικά αλλά και λειτουργικά, παραμένοντας ταυτόχρονα πρωτότυπο και ανθεκτικό. Η ομάδα της JDS Architects εκπλήρωσε τις ανάγκες αυτές δημιουργώντας ένα φωτιστικό που είναι στην ουσία ένας διάτρητος μεταλλικός σωλήνας. Ο σωλήνας αποτελείται από διαφορετικά κομμάτια που συνδέονται μεταξύ τους και έτσι το Alphabet μπορεί εύκολα να παραμετροποιηθεί όσον αφορά το ύψος, το σχήμα και την κατεύθυνση του φωτισμού.

Όταν πέσει το σκοτάδι και το Alphabet φωτιστεί, οι αμέτρητες μικρές τρύπες που υπάρχουν επάνω του φέγγουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φωτισμό, εμπνευσμένο από τα άπειρα μικρά φωτάκια των μεγαλουπόλεων. Βλέποντας το Alphabet από μακριά δημιουργείται άμεσα ο συνειρμός της γνώριμης σε όλους μας εικόνας των αναρίθμυτων μικρών λάμψεων που αντικρίζουμε βλέποντας μια σύγχρονη πόλη από απόσταση.

Η απλή και πλήρως μεταλλική κατασκευή του Alphabet προσφέρει αξιοπιστία, ενώ το μινιμαλιστικό κυλινδρικό του σχήμα ταιριάζει εύκολα σε διαφορετικά τοπία, χωρίς να αποτελεί καθοριστική παρέμβαση στην αισθητική του χώρου.

Η ewo ειδικεύεται σε συστήματα φωτισμού δημόσιων χώρων και στον φωτισμό εξωτερικών χωρων. Το Alphabet Light ανήκει στην σειρά προϊόντων ewoLAB, η οποία περιλαμβάνει τα πιο προοδευτικά και μοντέρνα σχέδια της εταιρίας. Το Alphabet πρωτοπαρουσιάστηκε στην φετινή έκθεση light+building στην Φρανκφούρτη και η αποδοχή του από το κοινό ήταν ενθουσιώδης, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτοποριακά σχέδια για φωτιστικό εξωτερικών χώρων και δρόμων.

Η ονομασία “Alphabet” αποφασίστηκε όταν η σχεδιαστική ομάδα είδε την γραφική απεικόνιση με την λίστα των διαφορετικών μορφών που μπορεί να πάρει το φωτιστικό (τελευταία φωτογραφία στο άρθρο). Μόλις είδαν την γραφική αυτή απεικόνιση οι σχεδιαστές έφεραν στο μυαλό τους την εικόνα ενός αλφάβητου και αποφάσισαν να ονομάσουν το φωτιστικό ανάλογα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.