Αρχική Σπίτι & Design Alessi Merdolino, συμπαθητικό αλλά άτυχο.

Alessi Merdolino, συμπαθητικό αλλά άτυχο.

by Andreas Rekopoulos
Alessi Merdolino

Το Alessi Merdolino είναι ένα συμπαθητικό αντικείμενο που στάθηκε μάλλον άτυχο. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα στυλό, μια οδοντόβουρτσα, μια ομπρέλα ή ακόμη και ένα φωτιστικό. Όμως δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω από ένα αξεσουάρ μπάνιου και πιο συγκεκριμένα μια βούρτσα τουαλέτας, καταδικασμένη να καθαρίζει το σημείο που κανένα άλλο αντικείμενο δεν θα ήθελε ποτέ να ακουμπήσει.

Η εμφάνιση του Merdolino παραπέμπει εμφανώς στην μορφή ενός φυτού σε γλάστρα και η χαρούμενη σιλουέτα του κρύβει ιδανικά την άχαρη λειτουργία του. Διαθέσιμο σε ποικιλία έντονων χρωμάτων είναι σίγουρο ότι θα δώσει έναν εύθυμο τόνο στο μπάνιο σας.

Σχεδιασμένο από τον Stefano Giovannoni για την Alessi εν έτη 1993 το merdolino είναι κομμάτι της διάσημης σειράς F.F.F. (Family Follows Fiction).  Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια γκάμα αντικειμένων με πρωτόγονες μορφές και έντονα χρώματα που θα έδιναν την εντύπωση ότι  έχουν σχεδιαστεί από μικρά παιδιά.

Η σειρά F.F.F. ήταν τελείως πρωτοποριακή για τις αρχές του 90 που πρωτοπαρουσιάστηκε και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η πλειοψηφία των αντικειμένων που την απάρτισαν βρίσκονται ακόμη σε παραγωγή και θεωρούνται κλασσικά και διαχρονικά κομμάτια. τα οποία έχουν συμβάλει καθοριστικά στην τεράστια δημοτικότητα και αναγνώριση της Alessi.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.