Αρχική Home Decor Σχολείο του Alejandro Muñoz Miranda.

Σχολείο του Alejandro Muñoz Miranda.

by Andreas Rekopoulos

Το εικονιζόμενο κτίριο βρίσκεται στο El Chaparral στην Γρανάδα της Ισπανίας και αποτελεί ένα από τα πιο πρωτότυπα σχολεία που έχουν κατασκευαστεί. Είναι δημιούργημα του Ισπανού αρχιτέκτονα Αlejandro Μuñoz Μiranda και η ανάθεση του έργου έγινε από την δημαρχεία του Albolote, ολοκληρώθηκε το 2010 με συνολικό προϋπολογισμό 617.000 €.

Η δόμηση των χώρων του κτιρίου ακολουθεί μια μέθοδο διαστολής/συστολής καθώς ανοιχτοί χώροι όπως οι αίθουσες εναλλάσσονται διαδοχικά με πιο στενούς χώρους όπως οι διάδρομοι δημιουργώντας ένα παιχνίδι διαφορετικών όγκων.

Το στοιχείο όμως που δίνει χαρακτήρα και ταυτότητα στο κτίριο είναι οι ασύμμετρες σχισμές που υπάρχουν σε όλο το μήκος του με τα χρωματιστά τζάμια, οι οποίες δίνουν άπλετο φως και γεμίζουν το κτίριο με χρωματιστά φωτεινά σχέδια στ χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η εικόνα του κτιρίου είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και μοντέρνα με απλές αλλά ουσιαστικές σχεδιαστικές παρεμβάσεις, ενώ το πολύχρωμο φωτεινό εσωτερικό είναι μαγευτικό και δημιουργεί ακόμη και στους μεγάλους την επιθυμία να ξαναγυρίσουν στα θρανία.Το σχολείο περιλαμβάνει εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, υπαίθρια παιδική χαρά, μαγειρείο, εστιατόριο, γραφεία καθηγητών και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.