Αρχική Τεχνολογία Ακουστικό Bluetooth Bluetrek Carbon.

Ακουστικό Bluetooth Bluetrek Carbon.

by Andreas Rekopoulos
Bluetrek Carbon Fiber Bluetooth Headset

Το Bluetrek Carbon είναι το πρώτο ακουστικό Bluetooth στον κόσμο που φτιάχνεται από carbon fiber. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά κομψό ακουστικό με βάρος μόλις 5,9 γραμμάρια!

Εκτός όμως από το εντυπωσιακά μικρό του βάρος (που το καθιστά το ελαφρύτερο ακουστικό Bluetooth που κυκλοφορεί) το Bluetrek Carbon είναι εξοπλισμένο με αμέτρητες τεχνολογικές και χρηστικές ευκολίες. Υποστηρίζει Bluetooth 3.0, έχει δυνατότητα σύνδεσης με δύο συσκευές ταυτόχρονα (multipoint technology), διαθέτει επίσης  “Noise Lock noise cancellation” που φιλτράρει του εξωτερικούς θορύβους αλά και  “wind and echo cancellation” που μειώνει την αντήχηση και τον θόρυβο του αέρα.

Όμως και από άποψη Low-tech χρηστικότητας η φόρτιση με micro USB και ο μηχανικός διακόπτης ON/OFF είναι δύο σημαντικά προτερήματα που θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να είναι αυτονόητα για όλα τα ακουστικά Bluetooth. Το Design του είναι απολύτως μίνιμαλ με το στέλεχος από carbon fiber να του δίνει ένα ξεχωριστό ύφος. Το Bluetrek Carbon τιμήθηκε το 2012 με το σημαντικό βραβείο “Red Dot Design Award” για τον εξαιρετικό και πρωτότυπο σχεδιασμό του.

Εκτός όμως από το χαρακτηριστικό στέλεχος από carbon fiber που κλέβει την παράσταση, όλο το design του Bluetrek Carbon είναι εξαιρετικά προσεγμένο. Το κεντρικό πλήκτρο παραπέμπει σαφώς στο αντίστοιχο πλήκτρο των iPhone, ενώ όταν το ακουστικό συνδεθεί με ένα iPhone το επίπεδο της μπαταρίας απεικονίζεται στην οθόνη του κινητού σας, για να μην μαντεύετε πόση μπαταρία σας απομένει. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι ενώ πολλά ακουστικά Bluetooth προσφέρουν ρύθμιση της έντασης του ήχου μόνο από το κινητό, το Bluetrek Carbon σας δίνει την δυνατότητα αυτή και από το ενσωματωμένο πλήκτρο του, όπως επίσης και την δυνατότητα mute/unmute.

Παρά την λεπτεπίλεπτη εμφάνιση του το Bluetrek Carbon είναι επίσης ιδιαίτερα ανθεκτικό, ανάμεσα στα διάφορα τεστ αντοχής που διενεργήθηκαν πριν την διάθεση του στην αγορά ήταν και η ρίψη του ακουστικό από ύψος 1,8 μέτρων σε σκληρή επιφάνεια. Έτσι παρότι φαίνεται ευαίσθητο το κομψό αυτό ακουστικό θα αντέξει εύκολα το σύνηθες ίσως πέσιμο από τα χέρια σας.

Την προσεγμένη εικόνα του Bluetrek Carbon συμπληρώνει η κομψή του θήκη καθώς και η πλήρης σειρά αξεσουάρ που περιλαμβάνει στην συσκευασία του. Παρότι είναι από την φύση του ιδιαίτερα βολικό (λόγω του μικρού βάρους) μέσα στην συσκευασία θα βρείτε μια μικρή συλλογή από «μαξιλαράκια σιλικόνης» και «γάντζους αυτιού» που θα βοηθήσουν να επιτύχετε την ιδανική τοποθέτηση στο αυτί σας. Το αγαπημένο μας πάντως συνοδευτικό αξεσουάρ, είναι το μεταλλικό προσθαφαιρουμένο «γαντζάκι» που μοιάζει με αυτά που έχουν τα στυλό, και σας επιτρέπει να κρεμάσετε το ακουστικό στα ρούχα σας για εύκολη μεταφορά.

Το Bluetrek Carbon είναι αυτή την στιγμή το ελαφρύτερο Bluetooth ακουστικό που κυκλοφορεί στην αγορά και σίγουρα ένα από το πιο όμορφα σχεδιασμένα. Τέλος εύσημα αξίζουν στην βασισμένη στο Hong Kong Bluetrek για το γεγονός ότι κατάφερε να παρουσιάσει ένα τόσο άρτιο προϊόν σε μια πολύ λογική ενδεικτική τιμή ύψους 50€. Ιδιαίτερα την στιγμή που τα περισσότερα αντίστοιχα high-tech ακουστικά Bluetooth του ανταγωνισμού προσεγγίζουν διπλάσιες τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.