Αρχική Τέχνη AK47 Kalashnikov του Damien Hirst για την ειρήνη.

AK47 Kalashnikov του Damien Hirst για την ειρήνη.

by Andreas Rekopoulos
Damien Hirst Spin AK47 for Peace One Day 2012

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης Damien Hirst φιλοτέχνησε ένα AK47 Kalashnikov για την επέτειο της παγκόσμιας ημέρας της ειρήνης 2012. Το μοναδικό έργο τέχνης δημοπρατήθηκε από την οργάνωση Peace One Day και πωλήθηκε προς £55,000. Τα έσοδα ασφαλώς πήγαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς με στόχο την ειρήνη.

Η έκθεση και η δημοπρασία έλαβαν χώρα στις 4ης Οκτωβρίου στο “London Institute of Contemporary Arts” συμμετείχαν αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες. Το θέμα της έκθεσης ήταν το τουφέκιο AK47 Kalashnikov, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πυροβόλα όπλα παγκοσμίως. Συμβολικά οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να μετατρέψουν ένα εργαλείο θανάτου σε ένα έργο τέχνης που να εκφράζει το μήνυμα της ειρήνης. Ο Damien Hirst έβαψε το AK47 Kalashnikov σε έντονα χρώματα, χρησιμοποιώντας την τεχνική ζωγραφικής “spin” την οποία έχει εφαρμόσει στο παρελθόν σε πολλά επιτυχημένα έργα του.

Η τεχνική ζωγραφικής “spin” είναι στην ουσία μια μέθοδος όπου ο καμβάς ή το αντικείμενα που αποτελεί τον καμβά περιστρέφεται  με ταχύτητα και ο καλλιτέχνης  ζωγρίζει ενώ το θέμα του κινείται. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Μπορεί να φαίνεται απλό, όμως η “Spin Art” έχει πραγματικά απεριόριστες παραλλαγές και είναι άξιον απορίας πόσο διαφορετικά σχέδια μπορούν να δημιουργηθούν με μια την μέθοδο αυτή.

Η εκδήλωση της οργάνωσης Peace One Day αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη. Η συμμετοχή ανθρώπων και η δημοσιότητα του γεγονότος ήταν άνω των προσδοκιών, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε και από την επιτυχία της δημοπρασίας έργων τέχνης. Τα συνολικά έσοδα που προέκυψαν για ειρηνευτικούς φιλανθρωπικούς σκοπούς ανήλθαν στις £417,100.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.