Αρχική Διάφορα Αυτοθερμαινόμενο μπιμπερό iiamo Go σχεδιασμένο από τον Karim Rashid.

Αυτοθερμαινόμενο μπιμπερό iiamo Go σχεδιασμένο από τον Karim Rashid.

by Andreas Rekopoulos
iiamo Go self-warming feeding bottle by Karim Rashid

Το iiamo Go είναι ένα μοναδικό αυτοθερμαινόμενο μπιμπερό που σχεδίασε ο πολυβραβευμένος designer Karim Rashid. Πρόκειται για  ένα πρωτοποριακό μπιμπερό που ζεσταίνει το γάλα του μωρού μέσα σε μόλις 4 λεπτά χωρίς την χρήση ηλεκτρισμού.

Πέρα από το ευφάνταστο και κομψό εξωτερικό design του μπιμπερό, αυτό είναι και σημαντικότερο τεχνικό χαρακτηριστικό του iiamo Go, θερμαίνει το γάλα στους ιδανικούς 37°C βαθμούς (θερμοκρασία σώματος) αυτόματα και χωρίς καμία μορφή ηλεκτρικού ρεύματος. Τέρμα πια τα καλώδια και οι περιορισμοί για τους γονείς, οι οποίοι μπορούν πλέον να ζεστάνουν και να ταΐζουν στο μωρό τους ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε.

Το iiamo Go ζεσταίνει το γάλα χρησιμοποιώντας μία κάψουλα που περιέχει νερό και αλάτι. Όταν τα δύο συστατικά έρθουν σε επαφή παράγεται θερμότητα η όποια εν συνεχεία θερμαίνει το περιεχόμενο του μπουκαλιού γύρω από την κάψουλα. Αυτή η πατενταρισμένη τεχνολογία είναι ενσωματωμένη στο μπιμπερό, όμως οι κάψουλες πρέπει τακτικά να αντικαθίστανται από καινούργιες προκειμένου να επιτυγχάνεται η χημική αντίδραση.

Η διαδικασία λοιπόν είναι απλή: προσθέτουμε το γάλα στο μπιμπερό, εφαρμόζουμε την κάψουλα στον πάτο του μπουκαλιού και πιέζουμε. Μέσα σε λίγα λεπτά το γάλα είναι έτοιμο χωρίς περιττές διαδικασίες και αναστάτωση στην κουζίνα. Το  iiamo Go αποσυναρμολογείται και πλένεται εύκολα και γρήγορα αποφεύγοντας την ανάπτυξη βακτηριδίων από τα υπολείμματα γάλακτος. Συνίσταται το πλύσιμο στο χέρι, ή ο βρασμός του μπιμπερού για εξασφαλισμένη αποστείρωση.

Το αυτοθερμαινόμενο μπιμπερό iiamo Go μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και χωρίς την κάψουλα-ανταλλακτικό. Διατίθεται από την iiamo ένας ειδικός πάτος που είναι κατάλληλος ακόμη και για χρήση στον φούρνο μικροκυμάτων, ο iiamo more.

Ο σχεδιαστής Karim Rashid αναφέρει: «Το να ταΐζεις το μωρό σου είναι μία ζεστή και στοργική στιγμή ανάμεσα στο γονιό και το παιδί. Το μπιμπερό αυτό κάνει δυνατή αυτή την ανθρώπινη επαφή, μέσω ενός πολύ λειτουργικού προϊόντος. Η αισθητική του γοητεία λαμβάνεται επίσης υπόψη. Τα παιδιά λατρεύουν τις γυαλιστερές επιφάνειες και τα φανταχτερά υλικά – το ίδιο κι εγώ – ίσως είμαι ακόμη μωρό. Ήταν λοιπόν καιρός να σχεδιάσω ένα μπιμπερό, ένα ενδιαφέρον, χρωματιστό αντικείμενο ώστε το μωρό πραγματικά να ενθουσιάζεται κάθε φορά που πίνει το γάλα του».

Η iiamo είναι μία πρωτοπόρος εταιρία που εδρεύει στη Δανία και παράγει προϊόντα σχετικά με τη φροντίδα του μωρού έχοντας ως γνώμονα την λειτουργικότητα, τη χρηστικότητα αλλά και την άψογη αισθητική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.