Αρχική Σπίτι & Design Μοντέρνο χαλί After Matisse από την Sonya Winner.

Μοντέρνο χαλί After Matisse από την Sonya Winner.

by Andreas Rekopoulos
After Matisse Rug by Sonya Winner

Το πολύχρωμο μοντέρνο χαλί After Matisse της Sonya Winner είναι εμπνευσμένο από έργα χειροτεχνίας του διάσημου ζωγράφου Henri Matisse.

Οι χειροτεχνίες του Matisse χαρακτηρίζονται από χρήση της τεχνικής του κολάζ και τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ αποτελούν σημαντικό σταθμό στην πορεία του καλλιτέχνη. Έτσι και το εντυπωσιακό μοντέρνο χαλί της Sonya Winner είναι ένα κολάζ από μάλλινα χρωματιστά κομμάτια.

Η σύνδεση των κομματιών γίνεται με τέτοιο τρόπο που φαίνεται σαν τα κομμάτια να επανοτίζουν και η αναπαράσταση της μίξης των χρωμάτων στα σημεία αυτά είναι εντυπωσιακή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα σχέδιο πολύχρωμο, ασύμμετρο, μοντέρνο και έντονα γεωμετρικό .

Το υλικό κατασκευής είναι 100% παρθένο μαλλί με την προσθήκη λίγου μεταξιού, ακόμη και η κόλλα που χρησιμοποιείται είναι φυσικής προελεύσεως, δεν υπάρχει ίχνος συνθετικού. Η πλέξη και το βάψιμο γίνονται με το χέρι από εξειδικευμένους τεχνίτες στο Νεπάλ, οι οποίοι χρησιμοποιούν πατροπαράδοτες μεθόδους πλέξης. Οι κατασκευαστές είναι όλοι μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Fairtrade”, ο οποία προωθεί τις αξίες μιας εναλλακτικής και δίκαιης οικονομίας για τις φτωχές χώρες και διασφαλίζει ότι δεν χρησιμοποιούνται παιδιά ως εργάτες.

Το χαλί After Matisse ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης, ενώ το ευρηματικό του Design συνοδεύεται από υψηλή ποιότητα και υπεύθυνη κοινωνικά και οικολογικά διαχείριση παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.