Αρχική Μόδα & Ένδυση Μονόπετρα δαχτυλίδια από τιτάνιο και ζιρκόνιο της Absolute Titanium Design.

Μονόπετρα δαχτυλίδια από τιτάνιο και ζιρκόνιο της Absolute Titanium Design.

by Andreas Rekopoulos
Absolute Titanium Design Tension Rings

Η αμερικάνικη εταιρία Absolute Titanium Design ειδικεύεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο είδος κοσμημάτων, στα κοσμήματα από μέταλλα υψηλής τεχνολογίας. Αντί να διαλέγει μέταλλα βάσει της χρηματικής τους αξίας, η Absolute Titanium Design επιλέγει υλικά βάση των ιδιοτήτων τους. Τα δύο πιο εξελιγμένα μέταλλα που χρησιμοποιεί είναι το τιτάνιο και το ζιρκόνιο.

Και τα δύο είναι υποαλλεργικά και έχουν εξαιρετικά χαμηλή τοξικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούνται ευρέως σε ιατρικές εφαρμογές, όπως εμφυτεύματα και οδοντοστοιχίες. Αυτό τα κάνει ιδανικά για άτομα που έχουν αλλεργίες στο μέταλλο, καθώς είναι τα πλέον κατάλληλα κράματα για επαφή με το δέρμα. Εκτός όμως από την απίστευτη αντοχή σε οποιαδήποτε μορφή καταπόνησης και τα επιμέρους θετικά χαρακτηριστικά, η Absolute Titanium Design χρησιμοποιεί τις ιδιότητες των εξελιγμένων αυτών υλικών για να δημιουργήσει σχέδια που είναι αδύνατο να φτιαχτούν με μαλακά μέταλλα όπως ο χρυσός.

Η σειρά μονόπετρων δαχτυλιδιών Tension στηρίζει τον πολύτιμο λίθο στο δαχτυλίδι χωρίς κανενός είδους “δέσιμο”. Η πέτρα στηρίζεται με ελάχιστη επαφή, σφηνωμένη και παγιδευμένη από την ακαμψία του μετάλλου χωρίς άλλη υποστήριξη. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικά μινιμαλιστικά μονόπετρα, όπου το διαμάντι ή όποιος άλλος πολύτιμος λίθος φαίνεται σαν να στέκεται στον αέρα και είναι ορατός από όλες τις πλευρές.

Εκτός όμως από το εξεζητημένο στυλ, τα μονόπετρα δαχτυλίδια της Absolute Titanium Design έχουν επίσης ασύγκριτη ποιότητα και μοναδικές ιδιότητες. Σε επιμέρους χαρακτηριστικά το τιτάνιο ξεχωρίζει για την απίστευτη αντοχή και σκληρότητα του, ανώτερη από οποιουδήποτε άλλου μετάλλου. Το ζιρκόνιο ξεχωρίζει για τις κορυφαίες αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Σε εφαρμογές όπου η αντοχή στην οξείδωση είναι εξαιρετικά υψηλής σημασίας, όπως πχ. στις ράβδους ενός πυρηνικού αντιδραστήρα χρησιμοποιείται πάντα ζιρκόνιο.

Η χρήση τόσο εξελιγμένων υλικών στην κοσμηματοποιία έχει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς έχουν τεράστια αντοχή σε οποιαδήποτε καταπόνηση, είτε μηχανικού τύπου, όπως ένα γρατζούνισμα, είτε χημικού τύπου όπως το αλάτι του θαλασσινού νερού και το χλώριο μιας πισίνας. Κατά δεύτερον είναι εξαιρετικά ελαφριά, καθώς ειδικά το τιτάνιο έχει μακράν την καλύτερη σχέση αντοχής-βάρους από οποιαδήποτε άλλο κράμα. Κατά τρίτον είναι τελείως ουδέτερα για το ανθρώπινο σώμα και δεν πρόκειται να δημιουργήσουν απολύτως κανένα σημάδι στο δέρμα του χρήστη. Τέλος λόγω της εξαιρετικά μεγάλης αντοχής και σκληρότητας τους με αυτά τα υλικά μπορούν να δημιουργηθούν λεπτεπίλεπτα σχέδια, που με τα παραδοσιακά μέταλλα που χρησιμοποιούνται σε κοσμήματα δεν μπορούν να γίνουν, διότι θα ήταν πολύ εύθραυστα.

Εάν αναρωτιέστε για την τιμή αυτών των high-tech κοσμημάτων, αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το βάρος και η καθαρότητα της πέτρας, το πάχος του μετάλλου, την περιεκτικότητα του κράματος σε τιτάνιο ή ζιρκόνιο και φυσικά την δυσκολία εκτέλεσης του σχεδίου. Εντελώς ενδεικτικά, ένα μονόπετρο δαχτυλίδι τιτανίου με ένα τεχνητό διαμάντι (ζιργκόν) διαμέτρου 3mm ξεκινάει από 500€ και όσο βελτιώνεται το κράμα και μεγαλώνει η πέτρα η τιμή ανεβαίνει. Η Absolute Titanium Design φτιάχνει κατόπιν παραγγελίας ότι, θέλετε και θα τοποθετήσει ότι, πέτρα επιλέξετε ανάλογα με τις διαθέσεις σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.