Αρχική Διάφορα 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, 18 Σεπτεμβρίου 2013 – 31 Ιανουαρίου 2014.

4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, 18 Σεπτεμβρίου 2013 – 31 Ιανουαρίου 2014.

by Andreas Rekopoulos
4th Thessaloniki Biennale of Contemporary Art

Η 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο Περίπτερο 6 εντός του χώρου της ΔΕΘ.

Η φετινή Μπιενάλε θα διαρκέσει για τέσσερις και πλέον μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2014, και οι Θεσσαλονικείς καθώς επίσης και οι επισκέπτες της πόλης, θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά το  έργο σημαντικών καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Μέσα από ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκθέσεις, δράσεις σε μουσεία και μνημεία, εικαστικές εγκαταστάσεις, performance, προβολές, εργαστήρια, παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, συμπόσιο, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, η διοργάνωση φιλοδοξεί να προσελκύσει το φιλότεχνο κοινό, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού και να εδραιώσει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη της σύγχρονης τέχνης.

Η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και ιστορικός της τέχνης, Κατερίνα Κοσκινά, έχει την γενική διεύθυνση και το σχεδιασμό του προγράμματος, ενώ την κεντρική έκθεση της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης επιμελήθηκε η Αdelina von Fürstenberg.

Η θεματική της διοργάνωσης έχει τον γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it new» και ο τίτλος της κεντρικής έκθεσης φέτος είναι «Παντού αλλά Τώρα» (“Everywhere but Now”). Περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες από 25 χώρες του κόσμου θα παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό της πόλης, μεταξύ των οποίων και 14 Έλληνες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η performer Marina Abramovic , ο κινηματογραφιστής Jafar Panahi, o John Armleder και η Ghada Amer.

Εκτός από το Περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η έκθεση επεκτείνεται στο Αλατζά Ιμαρέτ, το Γενί Τζαμί, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Τελλόγλειο  Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ (Κίνηση 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.