Αρχική Τεχνολογία 2012 McLaren P1, επιστροφή στην κορυφή.

2012 McLaren P1, επιστροφή στην κορυφή.

by Andreas Rekopoulos
2012 McLaren P1

Η McLaren Automotive στην πρώτη συμμετοχή της σε διεθνή  έκθεση αυτοκινήτου, στο Παρίσι θα παρουσιάσει το νέο της υπεραυτοκίνητο, την εντυπωσιακή McLaren P1.

Στο Paris Motor Show, Mondial de l’Automobile 2012 θα αποκαλυφθεί το πρώτο πρωτότυπο της McLaren P1, ενός αυτοκινήτου με έναν απλό στόχο: Να γίνει το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης και να σπάσει όλα τα ρεκόρ στις πίστες αλλά και στους δρόμους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της McLaren Ron Dennis «Πριν από 20 χρόνια η θρυλική McLaren F1 είχε ανεβάσει τον πήχη των σπορ αυτοκινήτων και έγινε το μέτρο σύγκρισης, η νέα McLaren P1 πρέπει να επαναλάβει τον άθλο και να επαναπροσδιορίσει τα όρια για μια ακόμη φορά».

Η McLaren P1 θα είναι το αποτέλεσμα 50 ετών αγωνιστικής κληρονομιάς και ιστορίας, με τον διευθυντή της McLaren, Antony Sheriff να δηλώνει ότι: «Δεν θέλουμε απαραίτητα να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που να έχει την υψηλότερη τελική ταχύτητα και την καλύτερη επιτάχυνση, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που να είναι το γρηγορότερο και πιο απολαυστικό στην πίστα αλλά και στον δρόμο. Αυτό είναι το πραγματικό τεστ για ένα υπεραυτοκίνητο, τεχνολογική πρόοδος και αρτιότητα που εκφράζεται μέσα από απόλυτους χρόνους. Η McLaren P1 έχουμε στόχο να είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο, το πιο ολοκληρωμένο και το πιο συναρπαστικό υπεραυτοκίνητο που φτιάχτηκε ποτέ».

Όταν η McLaren P1 βγει σε παραγωγή (πιθανώς μέσα στο 2013-2014) θα είναι το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας, πάνω από την μικρή της αδερφή την McLaren MP4-12C και την McLaren  MP4-12C Spider, σε τεχνολογία, επιδόσεις και φυσικά κόστος.Σαν μέτρο σύγκρισης η McLaren MP4-12C έχει 616 άλογα ιπποδύναμη, 0-100 χιλιόμετρα σε 3,1 δευτερόλεπτα και 333 χιλιόμετρα την ώρα τελική ταχύτητα. Τώρα σκεφτείτε ότι αυτή θα είναι η «μικρή αδελφή» της McLaren P1. Ήδη η φημολογία εικάζει 5λίτρο V8 κινητήρα με 800 άλογα ιπποδύναμη και καταιγιστικές επιδόσεις.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στην δημοσιότητα στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της McLaren Automotive στης 27 Σεπτεμβρίου 2012, 17.45 CEST (16.45 BST).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.